(Ginger ale) جینجر اِیل

نوشابه گازدار زنجبیل

یکی از نوشیدنی های گاز دار بدون الکل است که بسیار مطبوع بوده و به تنهایی یا برای طعم دادن به مشروبات الکلی (ودکا- جین) بخصوص نوع لیمویی آن نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

تصاویر ابزار و مراحل تولید را اینجا ملاحظه کنید.

ابزار:

ظرف پلاستیکی (شیشه پلاستیکی) نوشابه دو لیتری کاملا شسته شده و تمیز

رنده با دنده های بسیار ریز

ظرف اندازه گیری

آب لیمو گیر

قیف

جوراب نایلونی زنانه

قاشق غذا خوری

قاشق چایخوری

مواد لازم:

شکر یک فنجان

زنجبیل (زنجفیل) تازه رنده شده دو ق. چ.

مخمر نانوایی یک چهارم ق. چ.

آب سرد خالص

یک لیمو ترش (اختیاری)

طرز تهیه:

1- ابزار و مواد لازم را آماده و روی میز بگذارید

2- زنجبیل تازه را تمیز کنید

3- شکر را به کمک قیف در شیشه بریزید

4- یک چهارم قاشق چایخوری مخمر نانوایی را اندازه گیری کنید

5- مخمر را توسط قیف درون شیشه ریخته و آنرا تکان دهید تا مخلوط شوند

6- با دنده ریز رنده حدود یک و نیم قاشق چایخوری (حد اکثر دو قاشق چایخوری) از زنجبیل را رنده کنید

7- زنجبیل رنده شده را در ظرف اندازه گیری بریزید

8- آب یک لیمو را بگیرید(این مرحله اختیاریست. با لیمو و بدون لیمو را آزمایش کنید)

9- آبلیمو را به زنجبیل اضافه کنید

10- آنقدر هم بزنید تا خمیری شوند

11- خمیر حاصل را به کمک قیف داخل شیشه کنید (مهم نیست پائین نرود)

12- قدری آب درون ظرف اندازه گیری بریزید و هم بزنید و با قیف درون شیشه بریزید

13- شیشه را تا گلو از آب سرد پر کنید طوریکه فقط حدود دو سانتیمتر آن خالی بماند

14- بمدت 24 تا 48 ساعت در محل گرمی قرار (حدود 20 درجه سانتیگراد) دهید

15- آزمایش کنید که کربن گیری (کربوناسیون) شده باشد. برای آزمایش مطابق شکل با انگشت روی بدنه شیشه محکم فشار دهید اگر مطابق شکل دندانه دار شد هنوز آماده نیست

16- زمانیکه فشار انگشت شما نتواند شیشه را دندانه دار کند و شیشه سخت محکم بنظر رسد (معمولا بعد از حداکثر بعد از 48 ساعت) آنرا بمدت 24 ساعت در یخچال بگذارید. پس از سرد شدن کامل با دقت و به آهستگی درب شیشه را فقط کمی باز کنید تا کم کم گاز زیادی خارج شود. اگر یکباره باز کنید تمام محتویات شیشه فوران میکند

توجه: اگر از حد لازم بیشتر در هوای گرم محیط و معمولی بماند (بخصوص در تابستان گرم) آنقدر فشار گاز تولید میشود که بطری را منفجر میکند

17- با کمک جوراب نایلونی زنانه جینجر اِیل را فیلتر کنید ولی فشار ندهید که ذرات معلق از جوراب رد شود. در شیشه تمیز دیگری بریزید و فورا در یخچال قرار دهید

توجه: در ته شیشه مقداری رسوبات مخمر و ذرات بسیار ریز زنجبیل جمع خواهد شد از ریختن در لیوان و مصرف آن خودداری کنید
12 Comments:
Anonymous mehriyar said...
با سلام و تشکر از آموزشهای مفیدی که زحمتش رو میکشی
طبق قولی که داده بودی بی صبرانه منتظر آموزش تهیه آبجو آز مالت هستیم امیدوارم هرچه زودتر این آموزش رو توی سایت زیبا و به حق پر محتوات قرار بدی.
با تشکر مهریار

Anonymous ناشناس said...
سلام خسته نباشی
دمت گرم خیلی باحالی

Anonymous ناشناس said...
سلام خسته نباشی
دمت گرم خیلی باحالی

Anonymous ناشناس said...
سلام خسته نباشي
ميخواستم بدونم مرحله دوم تخمير شراب جند روز طول ميكشه كه تخمير تمام شه و تصفيه كرد
مرسي

Anonymous ساقی خمار said...
با سلام
مرحله دوم تخمیر شراب بستگی به جند عامل دارد
مرغوبیت و نوع انگور (یا میوه)، تمیز بودن ابزار کار ، گرمای متعادل محیط که همگی تعیین کننده در مرحله اول تخمیر هستند. یکی از علایم مهم تخمیر خوب آنست که فقط هسته های انگور روی سطح مایع باقی بمانند ولی به این معنا نیست که اگر حتی نیمی از تفاله روی سطح باقی ماند شراب بد شده یا قابل اصلاح نیست .
پس از آن که تفاله را جدا کردید شراب نیمه تخمیر شده حدود 60 تا 80 درصد مرحله تخمیر اصلی را گذرانده و بیست در صد باقیمانده برای رسیدن به حد نهایی گیرایی و جا افتادن طعم شراب و بهبود رنگ که همه را رویهم کاراکتر دادن به ماهیت شراب مینامند. در این مرحله آخرین رسوبات معلق ته نشین شده و گازهای اکسید کربن معلق در شراب به آرامی خارج و به سطح شراب رسیده و خارج میشود و رنگ واقعی شراب ظاهر میشود. این مرحله نیاز زیادی به دقت و مطالعه و یادداشت مشاهدات برای بار بعدی و جلوگیری از اشتباهات احتمالی در آینده داشته و در عین حال احساس نوعی آفرینش و تولید پدیده را جلوه گر میسازد که هنر شرابساز لقب داده اند. معمولا و بسته به آنکه مواد اولیه تخمیری در چه درجه ای از خوبی و تمیزی بوده اند بین 5 تا 10 روز است. البته فراموش نکنید اگر مواد شیمیایی برای تسهیل رسوبات در شراب اضافه شده باشد (که من آنرا توصیه نمیکنم) شراب حداکثر دو روزه آماده بطری گیری و شیشه کردن و باصطلاح آرامش بعد از طوفان است

Anonymous ناشناس said...
سلام زنجبيل تازه در بازار نيست
من از نكوبيدش استفاده كردم اما كربناسيون نميشه

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست ناشناس
استفاده از زنجبیل خشک درست همانند زتجبیل تازه است با یک تفاوت که مقدار آن باید تا حدود دو سوم کمتر شود یعنی اگر از زنجبیل تازه سه گرم مصرف میکنید برای زنجبیل خشک (آسیاشده) و بصورت پودر باید یک گرم استفاده کنید. نتیجه کار یکیست
موفق باشید

Anonymous ناشناس said...
pishnahad mikonam ye sary be in site http://database.irandoc.ac.ir
payan namehaye khooby darbare amlah sharab
visky
abjo
va kheyly chizaye dige dare

Blogger انتهورا said...
با تشکر از ناشناس عزیز
بچشم من سعی دارم تجربیات را بنویسم و مسلما مسایل را از درجات علمی بررسی کردن بسیار آموزنده و جالب است. حتما و بچشم شما هم موفق باشید

Anonymous شهلا م said...
سلام از سايت خوب و با محتواي شما متشكرم سئوال اگر از اب ميوه استفاده ميكنيم منظور شما از تفاله چيست. در ضمن من كمي دير متوجه ميشم من متوجه مرحله اول و دوم تخمير نشدمممكنه بيشتر توضيح بدهيد سئوال دوم در تهيه زنجبيل نوشته بوريد اگر زنجبيل رنده شده از قيف رد نشد مهم نيست مگر ماده اصلي ما نيست ؟هميشه موفق باشيد

Anonymous شهلا م said...
سلام از سايت خوب و با محتواي شما متشكرم سئوال اگر از اب ميوه استفاده ميكنيم منظور شما از تفاله چيست. در ضمن من كمي دير متوجه ميشم من متوجه مرحله اول و دوم تخمير نشدمممكنه بيشتر توضيح بدهيد سئوال دوم در تهيه زنجبيل نوشته بوريد اگر زنجبيل رنده شده از قيف رد نشد مهم نيست مگر ماده اصلي ما نيست ؟هميشه موفق باشيد

Anonymous شهلا م said...
سلام از سايت خوب و با محتواي شما متشكرم سئوال اگر از اب ميوه استفاده ميكنيم منظور شما از تفاله چيست. در ضمن من كمي دير متوجه ميشم من متوجه مرحله اول و دوم تخمير نشدمممكنه بيشتر توضيح بدهيد سئوال دوم در تهيه زنجبيل نوشته بوريد اگر زنجبيل رنده شده از قيف رد نشد مهم نيست مگر ماده اصلي ما نيست ؟هميشه موفق باشيد

Links to this post:
ایجاد یک پیوند