نویسنده را اقرار بر آنست که هرگز قصد تبلیغ مشروب خواری نداشته و فقط جهت آگاهی دادن و جلوگیری از بروز فجایع عدیده و بهره کشی سوداگران مرگ از عدم آگاهی مردم یا مصرف کنندگان مشروبات الکی اقدام به تهیه این وبلاگ نموده است.
در زبان انگلیسی مثلی هست که میگوید همه افراد بشر زهری را در کام خود میریزند ولی کمتر کسی آنرا زهر مینامد بلکه نامی زیبا مانند عادت ، علاقه ، مایهتفریح ، ابزارسرگرمی و قدری عامیانه: حال کردن و مایه عیش و غیره مینامند. میتواند ماهیگیری ، مواد مخدر و روانگردان، ورزشهای خطرناک ، قمار ، سرعت ، خرافات ، فالگیری یا حتی جمع آوری تمبر باطله باشد.
دوست عزیز ، اگر سم شما الکل است ، پس این مقاله را با دقت بخوانید که هیچ قصدی بجز راهنمائی و آگاهی دادن بهشما در آن نیست.
واقعیت ، قابل اغماض ولی غیر قابل انکار است. طبیعت و آنچه در آنست ، زیباست و برای استفاده معقول و مناسب ساخته شده. آب مایه حیات است ولی همان مایه حیات میتواند زندگان را بی نفس کند. غذا سوخت درونی بدن ماست ولی پرخوری قاتل بیرحمی است. داروی مناسب شفادهنده است ولی مصرف نابجای آن عواقب بسیار وخیم دارد. در بسیاری از باورها استفاده از تمام امکانات طبیعت تشویق و حق بلاتنازع اشرف مخلوقات محسوب میشود ولی افراط و تفریط را مذموم میداند.
در بسیاری از جوامع بشری ، سنتهای قومی نوعی قانون محسوب میشود. گروهی از آن دفاع و گروهی دیگر سنن ماضی را مردود میدانند. من مایل به وارد شدن در بحث ادیان نیستم ولی هنوز فرقههایی در حتی آمریکا وجود دارند که انتقال خون به بیمار در حال مرگ را منع و حرام میدانند و دخالت در کار خالق. یا فرقه ای دیگر چند زنی را از دستورات مسیح و گروهی دیگر وجود دارد که بهشت و جهنم را بر روی زمین تبلیغ میکنند. خوردن گوشت سگ و خوک در بعضی اقوام قابل قبول و در گروهی ناماکول و یا نجس تلقی شده است. شیطان در مذاهبی دشمن خدا و در فرقه هائی مورد ستایش است. حتی در مورد جنسیت دوگانه ما باورهائی از تساوی کامل و عقایدی دیگر از تفاوت کلی نوع بشر مقوله میراند. مدنیت بشر امروزی از همین تفاوتهای فاحش ، غنی و تشکل یافته و تقریبا همه ابناء بشر با ساختار فکری و عقیدتی و مرامی مختلف و مخالف با هم و در کنار هم و شاید بسیار دوستانه زندگی میکنند. جلوتر از این نمیروم که از بحث ما خارج است.
همانطور که رفت ، با بستن دیدگان میتوان مسئلهای را نادیده انگاشت ولی چشم دل را نمیتوان بست. قصد فلسفه بافی و سفسطه پردازی ندارم. امروز در اغلب جوامع و شاید صحیح تر بیش از سه چهارم جمعیت بزرگسال جهان مشروبات الکلی مینوشند. قضاوت خیر و شر ، غلط و درست ، زشت و زیبای آن به عهده شماست. در جوامع مترقی مشروب را جهت تمدد اعصاب و ایجاد نشاط و سرحال آمدن و یا گاهی بعنوان دارو مینوشند نه برای ایجاد مستی و از خود بیخود شدن و به اصلاح مست بازی درآوردن.
ادب ، آداب دارد. متمدن و اجتماعی بودن دارای قواعد و اصولی بشرساخته و فرهنگ نوشیدن مشروب از این مقوله جدا نیست.
مضرات بیش از حد مجاز الکل باعث عوارض و عواقب مختلف بر قلب ، سلسله اعصاب ، مغز ، عضلات ، کبد و امعای درونی موجود زنده است. بینائی را کاهش داده ، تصمیم گیری را کند و تعادل بدن را زایل و قضاوت را باطل میکند. با آنکه میزان اغماض الکل در بدن افراد متفاوت است و غلظت الکل در خون بستگی به وزن بدن ، جنسیت ،میزان چربی در بدن و سن شخص دارد ولی قوانین مدنی غرب برای نوشیدن انواع مشروب ، حد و حدودی را منظور نموده و بخصوص برای رانندگی بین 0.05 تا 0.08 واحد (5 تا 8 گرم الکل در یک لیتر خون*) است. مقدار بیش از این باعث کندی انتقال فرمان مغز به عضلات بدن از طریق سلسله اعصاب یا بعکس است. کنش و واکنش اثرات رفتاری مصرف الکل با آنکه در افراد مختلف متفاوت است ولی رفتار شناسان و آسیب شناسان هشدار لازم را به مصرف کنندگان و کسانی که در مصرف مشروبات الکی افراط میکنند ، میدهند و افراد را با زبانی ساده از خطرات مصرف بی رویه الکل ، مطلع میسازند.
* در قوانین راهنمائی و رانندگی بعضی از کشورها این میزان "صفر" است یعنی وجود الکل در خون جریمه نقدی و زندان و ضبط گواهینامه رانندگی را به دنبال دارد.
افراط در نوشیدن مشروب ، نشانه شجاعت ، بزرگی ، داشتن ظرفیت ، تحمل فیزیکی یا توانائی و بالا بودن ارزش اجتماعی فرد نبوده ، بلکه نشانه بلاهت کامل نوشنده است. استاندارد نوشیدن مشروبات الکلی کمک بسیار مهمی در مصرف انواع مشروبات الکلی است ، مطالعه و اجرای آنرا به همه دوستان توصیه میشود.
الکل خود ماده ایست شیمیائی و خاصیت ترکیبی شدید با سایر مواد شیمیائی دارد. مصرف مشروب با داروهای شیمیائی دیگر ، ملقمه خطرناکی را فراهم میآورد که تاثیر بسیار نامطلوبی بر متابولیسم و مکانیزم بدن و روح و روان شخص میگذارد.
جامعه شناسان و روانکاوان در مورد کنشهای رفتاری و روانی مصرف مشروبات الکلی متحدالعقیده بوده و افراد مشروبخوار را به سه دسته تقسیم نموده اند.
1- فرد اجتماعی و مسئول:
جرعه جرعه و به آرامی مینوشد.
بین هر بار نوشیدن فاصله میگذارد.
قبل از نوشیدن یا با مشروب ، غذا میخورد.
اگر به دلیل پزشکی مصرف دارو تجویز شده ، از صرف مشروبات الکلی خودداری میکند.
قبل یا هنگام رانندگی مشروب نمینوشد.
ادب را رعایت نموده و مراعات حال دیگران را همیشه در نظر دارد.
به عذر یا عقیده کسانیکه مشروب مصرف نمیکنند ، احترام میگذارد.
سنن و قوانین مربوط به مصرف مشروبات الکلی را رعایت میکند.
2- فردی که با مصرف مشروب مشکل دارد:
مینوشد تا مست کند.
مینوشد تا بر مشکلات زندگی فایق آید.
مینوشد تا خشونت نماید ، از مسایل بگریزد ، حقایق را نادیده بگیرد، در تنهایی فرو رود و عصبانی شود.
مینوشد ، زمانی که صرف مشروب اشتباه است.
مینوشد تا شهامت برخورد با نظرات دیگران را بیابد.
مینوشد تا فراموش کند.
مینوشد چون وسوسه مشروب اجازه میدهد.
مینوشد تا شخصیت خود را مخفی کند.
مینوشد تا حادثه سازی کند ، به دیگران آزار جسمی یا روحی برساند.
مینوشد تا خود را توجیه کند.
مینوشد تا از خماری سابق بیرون آید.
مینوشد جون تفریحی ندارد ، اهل مهمانی نیست ، مواد مخدر مصرف میکند.
مینوشد که با " همپالکی " ها محشور باشد.
3- فردی که الکلی است (الکلیسم)
حد و مرزی برای صرف مشروب نمیشناسد.
همواره بهانه ای برای زیاد نوشیدن دارد.
زمان زیادی را فقط با تفکر در مورد نوشیدن میگذراند و معمولا درباره دور بعدی میاندیشد.
در خفا مینوشد ، مشروب را به کسی تعارف نمیکند.
نوشیدن مشروب را انکار میکند.
برای هر تصمیمگیری یا عمل ساده نیاز به مشروب دارد.
آنقدر مینوشد تا زمان و مکان و سایرین را فراموش میکند.
با همه چیز و کس مشکل روانی دارد حتی خودش.
** با تشکر فراوان از دوست عزیز ع. م. در تهیه قسمت اول این مقاله. دنباله دارد...
برچسبها: دانستنیها
با تشکر جلال
با پست این مقاله شما را انسانی منصف یافتم
دست شما درد نکند
نازلی
من بعد از کلی تلاش بالاخره موفق شدم آبسنج پیدا کنم ولی موقع خرید صاحب مغازه از من پرسید که آبسنج توی چه رنجی و با چه دقتی می خوام که من نمی دونستم اگه کمکم کنید ممنون می شم
با تشکر نادر
momkene khahesh konam etelaati dar morede inke sharab az chi sakhte shode va che mavadi dar sharab hast bedahid.
ghablan mamnoon hastam.
جناب استاد لطفا به اين سوالات جواب دهيد
1- انتهورا يعني چه
2- تقريبا همه چيزي هست غير از عرق برنج يا ساكي
3- بعد از له كردن انگور هسته هاي آن را جدا كنيم مشروب بهتري خواهيم داشت
man yek bar ham ghablan soal kardam vali javabi narasid.
momkenast khahesh konam begooid chera bazi az kasani ke sharabe ghermez mikhorand sardard migirand va bazi digar na?
motoshakeram
abas
بستگی به نوع مصرف شما دارد اگر برای تعیین میزان الکل میخواهید روی آن از 0 تا 100 مدرج شده و اگر برای شراب و آبجو سازی میخواهید از 0 تا 20 مدرج شده و اگر برای خواندن میزان چگالی آب یا مایع دیگر میخواهید از 5- تا 10+ مدرج شده است
موفق باشید
ساقی
موفق باشید
ساقی
محبت نمودید و خجالت دادید
از قول من به پدرتان شلام برسانید و برای ایشان آرزوی سلامت دارم
موفق باشید
ساقی
شرمنده هستم که مقاله آن مدتهاست تهیه شده ولی بدلیل فراموشی هنوز منتشر نشده است. حقیقت را بخواهید تصور میکردم منتشر کرده ام
بچشم و حتما و در مقاله بعد از شراب آلو آنرا منتشر میکنم
پیری است و هزار عیب عرفی و شرعی
موفق باشید
ساقی
واژه انتهورا استعاره ایست از شراب آسمانی و بهشتی
اگر به سوالات مطرح شده دوستان و جوابهای طولانی حقیر در مقالات قبلی توجه کرده باشید آنرا بارها توضیح داده ام. ساکی نوعی براندی ژاپنی است که از نوعی برنج ویژه تهیه میشود
همچنین برای تخمیر آن برنج مخصوص نیاز به نوعی برنج دیگر است که دارای قارچها و باکتری ویژه است که متاسفانه هیچکدام در ایران قابل تهیه نیست
اگر دقت کرده باشید سعی من بر آن است طرز تهیه مشروبی را در اختیار دوستان قرار دهم که امکان تهیه آن در ایران باشد وگرنه تکیلا هم مشروب خوبی است ولی تهیه آن در ایران غیر ممکن است
حال اگر من مقاله ای در این مورد بنویسم برای دوستان چه ارزش یا فایده ای دارد
در مورد جداکردن هسته انگور قبل از تخمیر ، اگر امری غیر ممکن نباشد حداقل بسیار سخت است. در هسته انگور نوعی رزین وجود دارد که ویژه شراب انگور است و سایر شرابها آن طعم رزینی یا استری را ندارند. ولی اگر به این طعم علاقه ای ندارید راه ساده تر آنست که همان ابتدا و قبل از تخمیر ائلیه انگور له شده را آب بگیرید که با کمک کیسه متقال امکان پذیر است و البته نوعی آبمیوه گیری هم وجود دارد که همین کار را انجام میدهد و اگر روزی فرصتی شد مقاله ای راجع به این روش آبگیری انگور خواهم نوشت
اینکه نوشته اید شراب بهتری خواهیم داشت بسته به ذوق و سلیقه و دهان مزه شما دارد و بقول معروف گروهی این گروهی آن پسندند
فراموش نکنید شرابسازی هنر است و تجربه های مختلف به آن ارزش و بها میبخشد
موفق باشید
ساقی
اگر شما همان دوستی هستید که ایمایل فرستادید فکر کنم جواب کامل را دادم ولی بهر حال
بعضی افراد نسبت به گاز سولفید یا اکسید گوگرد حساسیت دارند و بعصی از کارحانجات مقداری از این گاز را برای جلوگیری از فساد به شراب اضافه میکنند. گاهی انگوری را شما از بازار میخرید دارای مقداری گوگرد است که باغداران برای جلوگیری از حمله حشرات و قارچها با آب مخلوط کرده و روی انگور و تاک میپاشند. اگر قبل از چیدن انگور این گ.گرد از بین نرود و انگور تبدیل به شراب شود میزان گاز سولفید بالا میرود و کسانی که حساسیت دارند گرفتار سرگیجه و سردرد میشوند. در قدیم چنین افراد حساسی از دارویی استفاده میکردن که حدود نیمساعت قبل از نوشیدن شراب میخوردند. در مورد این قرص و اطلاعات بیشتر در مقاله ای خواهم نوشت و توضیح کامل خواهم داد و علت پاسخ ندادن صریح آنرا به این حساب بگذارید که من پزشک نیستم و توصیه داروی شیمیایی به کسی نمیکنم ولی اگر فرصت دهید که با دوست دست اندر کاری مشاوره کنم نام آن دارو را خواهم نوشت
موفق باشید
ساقی
با تشكر از جواب هاي جالب جنابعالي
انتهورا يعني شراب آسماني لغت عربي است يا فارسي ؟ سپاس
شرمنده ملا لغتي شده ام فقط جهت اطلاع مي پرسم و اميدوارم كه باعث كدورت خاطر نشده باشم