طريقه ساخت
وسايل لازم (براي دو قفل هوا):
(شکل 1)
ابزار لازم:
1- مراحل ساخت:
1- 1
سرپوش، ته خودکار و مغزی خودكار را درآورده، دور بيندازيد. با استفاده از كارد ميوه خوری (ترجيحا اره ای)، از روی سوراخ كوچكی كه به منظور ورود هوا روی بدنه خودكار ايجاد شده است، آنرا ببريد. حال شما خودكار را به دو قسمت تقسيم كرده ايد كه يكی بلندتر (با سر مخروطي) و ديگری كوتاهتر است. دو قسمت را كنار هم بگذاريد و اضافه طول نيمه بلندتر را (از قسمت مخروطی آن) ببريد و دور بيندازيد. در اين مرحله شما دو قطعه هم طول داريد كه سر و ته هر كدام از آنها، يك مقطع شش ضلعي میباشد (شكلهاي 2 و 3).
1- 2
به اندازه عرض يك انگشت، از هر كدام از دو لوله ببريد، و پليسه های سر و ته دو لوله كوتاه و دو لوله بلند را با چاقو بتراشيد (شكل 3). اين پليسه ها میتوانند هنگام جازنی شيلنگ، باعث پارگی و از كارافتادگی قفل هوا شوند.
1- 3
پيستون سرنگ را خارج كرده، دور بيندازيد. زبانه اتصال سوزن سرنگ را نيز از ته سيلندر سرنگ بچينيد. در ته سيلندر سرنگ، با استفاده از چاقو، سوراخ گردی ايجاد كنيد كه لوله های خودكار درون آن جا شوند.
نكات:
1- 4
لوله های كوتاه و بلند را در دوسر شيلنگ فرو كنيد، سپس سر ديگر لوله كوچكتر را (حتی المقدور بصورت قائم) كمی درون سوراخ ته سيلندر سرنگ فرو كرده، مرز تماس لوله و سرنگ را با چسب، هوابندی كنيد (شكل 5).
نكات:
وقتی چسب خشك شد، با دميدن در سيستم، از هوابند بودن آن اطمينان حاصل كنيد.
1- 5
شيلنگ را به سمت بالا برده، به پايين برگردانيد و با چسب نواری آنرا دور قسمت وسط سرنگ محكم كنيد (شكل 6).
نكات:
2- فاكتورهاي طراحي
2- 1 طول لوله قفل هوا
هرچقدر طول لوله بيشتر باشد، فشار گاز درون بشكه ای بيشتری برای هل دادن گاز و مايع درون قفل هوا نياز است.
مثال اين امر شيلنگ های حياط است: به سادگی ميتوان از يك سر شيلنگ به طول كم دميد تا هوا از آن خارج شود؛ ولي اگر طول شيلنگ زياد باشد فشار دمش عضلات ريه قادر به هل دادن هوای درون شيلنگ نخواهند بود.
پس اگر طول لوله قفل را خيلی زياد بگيريد، نياز به فشار بيشتری در بشكه خواهيد داشت تا قفل عمل كند. يادتان باشد كه هدف از قفل هوا جلوگيری از ازدياد فشار در بشكه است.
2- 2 مقطع عبور سيال در قفل
هر قسمت از مسير، كه مقطع لوله تنگ شود، نياز به فشار بيشتری برای رد شدن گاز خواهد داشت.
مثال: حين فوت كردن، هر چقدر مجرای خروج هوا از لبهايتان را تنگتر كنيد، نياز به فشار بيشتری براي دميدن داريد.
پس مواقع خم كردن لوله (خمهاي نشان داده شده در شكل 6 با پيكان سفيد يا زرد)، مراقب باشيد مجرای لوله در اثر خم، تنگ نشود. هر چقدر اين مجرا تنگ تر شود، فشار گاز درون بشكه ای بيشتری برای عملكرد قفل هوا نياز داريد كه نفی كننده فلسفه استفاده از قفل هواست.
2- 3 بنابراين شما با يك مشكل بزرگ مواجه هستيد:
هر چقدر طول لوله را بيشتر كنيد، ميتوانيد خم بزرگتری در موقعيت هاي پيكان داشته باشيد كه معنای آن اجتناب از تاشدن و در نتيجه تنگ شدن مجراست. از طرف ديگر، طول بيشتر به معنای فشار بيشتر درون بشكه هم هست. اين وسط، شما بايد حد بهينه را پيدا كنيد كه به اصطلاح نه سيخ بسوزد نه كباب! راه حل آن، پيدا كردن ارتجاعی ترين شيلنگ ممكن است. در قطری از شيلنگ كه به لوله خودكار فيت شود، جنس شيلنگي كه ارتجاعی تر باشد و در اثر خم كمتر بشكند، مناسب تر است. دليل آنكه در بالا، طول شيلنگ "تقريبا" 30 cm قيد شد هم همين است (شكل 7).
متاسفانه شيلنگی كه من استفاده كردم، براي منظور مخصوصي استفاده ميشود كه در دسترس عموم نيست؛ بنابراين در اين باره نمیتوانم كمكی به دوستان كنم.
3 - توضيحات تكميلي:
3- 1
در عمل، براي آب كردن قفل، تا اندازه ای درون آن آب بريزيد كه سطح آب تقريبا تا وسط سرنگ برسد. مقدار بيشتر آن باعث بيرون پاشيدن آب در اثر خروج گاز شده و در مقدار كمتر، ممكن است آب قفل ظرف چند ساعت تبخير شده، قفل هوا را خالی كند. در اين وضعيت، حجم آبگيری قفل تقريبا 25 cc است.
3- 2
كوچك بودن مقطع لوله خودكار اين اجازه را بشما ميدهد كه بتوانيد آنرا روی ابعاد مختلف درب ظرف تخمير سوار كنيد. خود من از اين قفل هوا روی ظرفهاي 1، 5 ، 10، 20، 30 و 60 ليتري استفاده كرده ام و مشكلی نداشت.
3- 3
اگر مقدار گاز خروجی در بشكه های حجيم خيلی زياد بود، میتوانيد چند قفل هوا روی آن نصب كنيد.
3- 4
براي نصب، بهترين روش سوراخ كردن درب بشكه با استفاده از هويه است. وقتی هنوز پلاستيك درب داغ و نرم است، لوله خودكار را در آن فرو كنيد. شش ضلعی بودن مقطع خودكار باعث میشود وقتی مذاب پلاستيك خشك شد، آنرا محكم نگهدارد و قفل هوا در سوراخ نچرخد. بعد دور لوله را در محل تماس با درب، با چسب هوابندی كنيد. اگر دقت كنيد، ميبينيد در شكل 6، موقعيت پيكان، بالاتر از سر اتصال به بشكه لوله است. بنابر اين هنگام نصب قفل، دقت كنيد لوله را آنقدر در سوراخ جا بزنيد كه خم فشرده نشود (مجراي لوله تنگ نشود).
3- 5
از اين قفل ميتوانيد چند بار استفاده كنيد. كافيست پس از هربار تخمير آنرا از جا در بياوريد و بشوييد. سوراخ بجا مانده روی درب بشکه را هم ميتوانيد چسب بگيريد.
این ابتکار دوست عزیز سعید ه. میباشد. تصاویر و مقاله آنرا نیز ایشان تهیه کرده اند و با آنکه از ساده ترین ابزار استفاده شده ، باید اذعان نمود که از ابزارهایی نظیر اره دستی و مته برقی نیز میتوان استفاده نمود ولی این دوست عزیز با حداقل امکانات قفل هوای رامک را تهیه نموده اند. امید آنکه در آینده شاهد همکاریهای بیشتری با ایشان باشیم. اگر دوستان سوالی داشتند مانند گذشته ، مسلما ایشان پاسخگوی دوستان خواهند بود. همچنین با عرض معذرت در دستکاری مختصر مقاله.
دوست عزيز هادي
از لطف شما نسبت به خودم ممنونم. عكس دوم هم چيز مهمي نيست. همون شرح بند 1-1 رو بخونيد، انگار عكس شماره 2 رو ديديد.
با احترام – سعيد ه.
دوست عزيز ناشناس پست 08/11/11:
"خمير مايه"، "مايه خمير" و "مخمر" هر سه تا يكي هستند؛ اما بيكينگ پودر فقط براي كربناسيون است و بس. اگه از نزديك به مخمر نگاه كنيد، يبينيد كه "عموما" به شكل قهوه اي كمرنگه. با دقت بيش تري كه بهش نگاه كنيد ميبينيد از ميله هاي خيلي ريز تشكيل شده. ارجحيت داره از مخمر فله استفاده نكنيد و از اونها كه در بسته بندي هاي آلومينيومي فروخته ميشه بخريد كه میتونید از فروشگاه های فروشنده لوازم کیک و شیرینی پزی تهیه کنید. من از بسته هاي 100 گرمی اون استفاده ميكنم.
شكل مخمر رو ميتونيد در لينك زير ببينيد:
http://meysara3.blogspot.com/2007/11/blog-post_9602.html
ضمنا ميتونيد مقداري از مخمر رو فعال كنيد، ببينيد نتيجه چي ميشه. اگه فعال شد، ديگه حله!
براي فعال كردن، مقدار 4 تا 5 گرم (دو قاشق چايخوري) رو در يك ليوان آب كه با دو قاشق غذاخوري شكر شيرين شده (در دماي معمولي)، حل كنيد. در ظرف رو جوري بگذاريد كه چيزي از بيرون توش نره؛ ولي گاز ازش خارج بشه. اگه بعد از نيم ساعت روي مايع رو كف گرفت (شكل لينك زير)، مخمر شما، مخمر هست و فعال شد:
http://meysara3.blogspot.com/2007/11/blog-post_3977.html
با احترام – سعيد ه.
من ددد هستم که قبلا من رو راهنمایی کردید اگه یادتون باشه. میخواستم اگه بشه یه مقاله راجع به افزودنی ها به شراب عسل یا شکر بگید. فکر کنم چیزایی مثل گلاب و ... بشه میخواستم نظر شما رو بدونم ممنون
ساقیا دستمون به دامنت دستور العمل لیکور سیب یا مارتینی سیب(apple martini) را در صورت امکان آپ لود کنید.
من شراب هويج را طبق دستور شما ريختم نتيجه چگالي سنجي اوليه 1.08 و پيش از سيفون كردن 1.01 بود.بعد از سيفون كردن و نصب قفل هوا هيچگونه اثري از فعاليت قفل هوا مشاهده نميشود آيا مشكلي در كار پيش اومده يا نه
باز هم متشكرم.
http://www.wikihow.com/Make-a-Vodka-Watermelon
1-اگر شراب را در ظرف سفالی که از داخل لعاب خورده درست کنم مشکلی پیش نمی یاد یعنی طعم آن تغییر نمی کنه؟
2-اگر هر دو مرحله ی شراب سازی در ظرف شیشه ای باشد چی؟
و آخرین
3-جدانکردن دانه های انگور آیا مشکلی پیش نمی آورد؟
پیشاپیش متشکرم
من بی می ناب زیستن نتوانم
بی باده کشید بارتن نتوانم
من بنده ان دمم که ساغی گوید
یک جام دگر بگیر ومن نتوانم
من عرق خرما رامطابق انچه شما گفتید کشیدم 35٪ درجه الکلی ان شد طعم ان هم بد نیست ولی با وجود این که درجه حرارت رازیاد نکردم یک مقداری کدر شده است می خواستم بدانم این مورد طبیعی است یا نه واین که غیر اززغال از فیلتر دیگری جهت زلال کردن محصول وجود داردیانه ممنون
از انجائی من در شهرستان زندگی می کنم
آب سنج یا شیرینی سنج گیرم نیومده
امکان ان هست اگر ادرسی درتهران دارید به من بدید ممنون می شم
همانگونه که در مقاله شراب عسل به توضیح آمده هر گونه مواد معطر را میتوان به شراب (البته در مرحله دوم) اضافه نمود. نوشتن مقاله اضافی و یا اضافه کردن بیش از 8 نوع شراب آنهم از یک ماده قدری زیادی میشود. به سلیقه و دهان مزه خود مراجعه کنید و هر گونه ماده معطری را که صلاح میدانید از لینک همان مقاله اسنخراج و بکار برید. مسملا موفق خواهید بود.
ساقی
متاسفانه اشکال بزرگی در تهیه مقالات انواع کوکتل موجود است که حقیر را از ادامه نوشتن مقالات راجع به آن وامیدارد. میدانید که مواد اولیه بسیاری از کوکتل ها خود از انواع مشروب هستند که در خارج فراوان است ولی در ایران تهیه آن اگر غیر ممکن نباشد بسیار مشکل است. بنابراین باید فقط امکانات موجود در ایران را مد نظر داشت وگرنه نوشتن مقاله ای درباره آن کاملا نابجا و بی ارزش است. با اینحال بچشم و مقاله یک نوع آن که امکان تهیه آن هست آماده و بزودی پست میشود.
موفق باشید
ساقی
دوست عزیز نکته ای را فراموش نکنید که مرحله دوم تخمیر حتما قرار نیست با فعالیت تخمیری و خروج گاز همراه باشد. مرحله دوم برای آنست که با مساعد بودن شرایط اگر هنوز قندی در شراب موجود است بتواند تخمیر شود ولی از آن مهمتر آنکه شراب به آرامی رسوب کرده و ذرات معلق فرونشین کنند. هیچ اشکالی در کار نیست و بگذارید تا مدت گفته شده در دستورالعمل این مرحله آرامش طی شود و سپس آنرا شیشه کنید.
موفق باشید
ساقی
با تشکر از محبت شما از ارسال مطلب. امید که مورد استفاده دوستانی که علاقه دارند قرار گیرد.
موفق باشید
ساقی
متاسفانه روشی را که شما اشاره کرده اید (اضافه کردن شیرینی زیادتر در هنگام تخمیر) مورد تائید حقیر نیست. اضافه کردن شیرنی باید در مرحله دوم تخمیر و پس از تصفیه شراب انجام شود آنهم شرابی که بخواهند شیرینتر شود و یا درجه الکلی آن خیلی پائین باشد و در این مورد باید مرحله اول و دوم آبسنجی انجام شده باشد و میزان دقیق شیرینی را از اختلاف این دو عدد بدست آورد. روش بکار برده شده شما فقط باعث شیرین شدن زیاد از حد شراب میشود.
موفق باشید
ساقی
تشکر و سپاس از لطف و محبت شما دوست عزیز ،
1- یکی از بهترین شرابها از این روش تهیه میشود و صد البته بشرط آنکه قبلا کاملا تمیز و صدعفونی شده باشد.
2- تهیه شراب در ظرف شیشه ای را باید صحیح ترین روش تهیه شراب دانست ولی از آنجا که امکان تهیه بشکه با ظرفیت بالا در ایران بسیار کم است حقیر اشاره ای به آن نمیکنم.
اگر دقت کرده باشید در تمام مقالات نوشته شده سعی کامل بر آنست که با امکانات موجود هماهنگی داشته و استفاده از بسیاری از ابزارهای مدرن که تهیه آن در ایران حتی مشکل است خودداری میشود.
3- اگر منظور شما قبل از شروع به تخمیر است پاسخ منفی است و اگر پس از شروع مرحله دوم تخمیر است پاسخ مثبت است و اگر شراب به روش طبیعی تخمیر میشود هیچ اشکالی در چیش نمیآورد.
موفق باشید
ساقی
شما توضیح نداده اید که شراب خام را صاف کرده اید یا نه. بهر حال این اشکال را میتوان با استفاده از فیلتر ذغالی حل نمود و همچنین اگر به مقاله زیر و پاسخ دوم مراجعه کنید راههای دیگر را خواهید یافت:
http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_9909.html
موفق باشید
ساقی
لطف کنید سری به اطراف سپه و جمهوری بزنیدکه مطلوب را خواهید یافت ولی قبلا مقاله زیر و پاسخ 15 مراجعه کنید:
http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_9909.html
برای اطلاعات بیشتر نیز به مقاله زیر رجوع کنید:
http://meysara4.blogspot.com/2007/11/blog-post_426.html
موفق باشید
ساقی
باسپاس از صبر وحوصله جنابعالی منظور از قرص آب اکسیژنه همان قرصی است که فروشگاه های لوازم ارایش دارند وبرای رنگ مو استفاده می شود یانه وبرای بیست لیتر شراب کافی است یانه
در ضمن من شراب خام راصاف کرده بودم
ولی زلال نبود با تشکر
لطفا توضیح بدید کار قفل هوا چیه ؟ و در کجا باید نصب بشه ؟ و قراره چکار کنه ؟ و چه اتفاقی قراره بیوفته ؟ تا چه زمان قفل هوا رو چکار کنیم ؟ مرسی
************************************
لطفا توضیح بدید کار قفل هوا چیه ؟ و در کجا باید نصب بشه ؟ و قراره چکار کنه ؟ و چه اتفاقی قراره بیوفته ؟ تا چه زمان قفل هوا رو چکار کنیم ؟ مرسی
************************************