لاگر -آمریکایی

این روش شاید ساده ترین تهیه آبجو لاگر باشد زیرا تهیه مواد اولیه آن نسبتا آسان است!

مواد اولیه:

مالت کمرنگ = 2.720 کیلو

مالت کریستال = 450 گرم

رازک یک = 28 گرم

رازک دو = 14 گرم

رازک سه = 20 گرم

وزن مخصوص اولیه = 1.045

درجه حرارت تخمیر = 10 تا 18 درجه سانتیگراد

مخمر = یک بسته *

(White Labs WLP840 American Pilsner Lager) برای درجه حرارت 13-10 سانتیگراد

یا (W Yeast 2112 California Lager) برای درجه حرارت 18-15 سانتیگراد

دفتر یادداشت و مراجعه به جدول انتهورا ( آبجو سازی و کربنیزه)

طرز تهیه:

الف- در دیگ کوچکی 3 تا 5 لیتر آب را به 65 درجه برسانید (حباب در کف دیگ تشکیل میشود) دیگ را از روی شعله بردارید.

ب- مالت کریستال را که درون کیسه توری ریخته و بمدت 20 تا 30 دقیقه درون دیگ گذاشته و بگذارید خیس بخورد (دم کنید).

پ- دیگ پخت دوم (حدود 20 لیتری) را تا نیمه آب کرده روی شعله حرارت بگذارید.

ت- زمانی که جبابهای کف دیگ شروع به بالا آمدن کردند، حرارت را قطع کنید و مالت کمرنگ را اضافه کرده و هم بزنید.

ث- محتویات دیگ کوچک (مالت ویژه مرحله الف) را پس از حدود نیمساعت خیس خوردن با کمک قیف بزرگ روی دهانه دیگ اصلی گذاشته مایع را از صافی گذرانده و درون آن بریزید.

ج- کمی آب گرم روی دانه ها بریزید تا کاملا عصاره ها خارج و به دیگ پخت اصلی وارد شود.

چ- شعله زیر دیگ را روشن و بمرحله جوش برسانید. مواظب باشید حریره سَر نرود (ری نکند).

ح- زمانی که حریره از کف کردن ایستاد ، رازک یک را اضافه کنید.

خ- بشکه تخمیر، صافی، قفل هوا و درب بشکه تخمیر را استریل کنید.

د- جوشاندن را تا 45 دقیقه دیگر ادامه دهید و آنگاه رازک دو را بمدن 15 دقیقه و در دقایق پایانی رازک سه را اضافه کنید.

ذ- دیگ را از روی حرارت برداشته درون حمامی از آبسرد قرار دهید تا حرارت آن بجایی برسد که گرمای زیادی روی بدنه خارجی دیگ حس نکنید.

ر- حریره را درون بشکه تخمیر ریخته و به آن آنقدر آب سرد اضافه کنید تا حجم آن به بیست و دو لیتر برسد.

ز- وقتی حرارت به 24 درجه رسید، مخمر را اضافه کنید.

ژ- درب بشکه تخمیر را ببندید.

س- در درجه حرارت متناسب با انتخاب نوع مخمر* بگذارید تا عمل تخمیر انجام شود. قفل تخمیر (لوله تخمیر) را نصب کنید تا کف حاصل از تخمیر خارج شود.

بعد از حدود سه روز این فعل و انفعال کاهش یافته و میتوان (قفل تخمیر) را برداشت و بجای آن قفل هوا را روی دهانه بشکه نصب نمود از این مرحله فقط گاز اکسید کربن خارج میشود و میتوان عبور آنرا با خروج حباب ها از درون قفل هوا مشاهده نمود.

پس از نصب قفل هوا لازم است بین 5 تا 14 روز (بستگی به حرارت محیط و سایر شرایط متغیر دارد) صبر نمود تا مخمر عمل خود را به پایان برساند. هنگامی که عبور گاز از قفل تخمیر مشاهده نشد (توقف تخمیر) ، آبجو آماده شیشه شدن است.

آبجو را سنجش کنید تا مطمئن شوید دوران تخمیر پایان یافته است. حال زمان شیشه کردن آبجو فرا رسیده است.

موفق باشید.

برچسب‌ها:

2 Comments:
Anonymous مسیح said...
رازک 1و2و3 چه فرقی دارن و چی هستن؟

Anonymous omid said...
سلام
منظور از مخمر یک بسته یعنی چند گرم؟
آیا میشه از مخمر نانوایی هم استفاده کرد؟اگر میشه لطفا زودتر
جواب بدید چون در حال درست کردن هستم
مرسی

Links to this post:
ایجاد یک پیوند