مواد لازم:
گیلاس تازه و کاملا رسیده 2.750 کیلوگرم
شکر 1.5 کیلوگرم
آب حدود چهار لیتر
مخمر پنج گرم
ابزار لازم:
دیگ 8 لیتری ، کیسه متقال یا توری ریز ، شیشه تخمیر 5 لیتری ، دستکش یکبار مصرف ، تشت یا لگن ، لوله سیفون ، قفل تخمیر ، همزن.
طرز تهیه:
گیلاس را چوبگیری کرده و بشوئید. درون تشت یا لگن بریزید و با کمک دستکش و فشار کف دست تا حد امکان هسته گیری و له کنید دقت کنید به هسته صدمه وارد نشود و نشکند.
آب را بجوش آورید ، روی گیلاس ریخته و هم بزنید ، روی آنرا بپوشانید ، بگذارید تا 48 ساعت در محیطی گرم بماند.
با استفاده از کیسه صافی عصاره گیلاس را بگیرید.
عصاره حاصل را درون دیگ پخت ریخته و حرارت دهید تا بجوش آید ، شکر را اضافه کنید تا حل شود. بگذارید خنک شود.
مخمر را با 2 ق.غ. شکر در لیوان آب حل کنید ، با عصاره گیلاس بدرون بشکه تخمیر بریزید و هم بزنید ، حجم شیشه تخمیر را تا 5 لیتر برسانید (تا دهانه شیشه تخمیر حدود 10 سانتیمتر خالی باشد).
قفل هوا را نصب کنید.
بگذارید حداقل 14 روز در محلی با حرارت 21 تا 27 درجه سانتیگراد و بدور از نور بماند.
سه روز پس از زمانیکه از جوش افتاد آنرا فیلتر کنید و بگذارید در بشکه تخمیر ثانوی و در محیطی با حرارت ثابت 21 درجه تا حدود سه ماه بماند یا آنکه کاملا صاف و ذرات معلق رسوب شود. قفل هوا فراموش نشود.
سیفون کرده و قدری دهان مزه کنید ، مطابق سلیقه خود قدری شکر یا آب لیموی تازه افشره اضافه کنید و بگذارید تا 15 روز دیگر در شیشه تخمیر بماند. قفل تخمیر فراموش نشود.
درون شیشه سیفون و چوب پنبه کنید. در مکانی خنک و ناریک بطور مورب نگهداری کنید. پس از 6 ماه آمیزه قابل مصرف است.
مقاله بعدی: طرز تهیه شراب گلابی (شراب خدایان)
برچسبها: شراب, شراب فانتزی
بسیاری از برداشتن کف روی سطح آبجو خودداری میکنند ولی این امر به این دلیل به صافتر شدن آبجو کمک میکند که مقدار زیادی از ذرات رسوبات معلق در حال تخمیر شدن روی سطح کف بالا میآید و برداشتن آن به شفافتر شدن آبجو کمک میکند. بسیاری بر این نظرند که آبجو حتما دلیلی ندارد در این مرحله دستکاری شود
تجربه نشان میدهد که دو صحیح است و در محیط استریل و تمیز میتوان اینکار را انجام داد ولی در محیط هایی که هوا آلودگی قارچی دارد باعث فساد در آبجو میشود
فیلتر کردن آبجودر کارخانجات بزرگ این مشکل را از جلوی پای آبجوسازان حرفه ای بر میدارد ولی در آبجو سازی خانگی قدری کدر بودن آبجو را اغماض میکنند
موفق باشید
ساقی
1- شما در یه جایی گفته بودید که میتوان از زنجفیل به عنوان مخمر استفاده کرد.می خواستم ببینم این زنجفیل چقدر رو مزه شراب تاثیر منفی می ذاره
2-چرا زنجفیل اثر تخمیری دارد؟
3-در قسمت آموزش آبجو شما نوشته بودید که "مخمر را با دو قاشق غذا خوری شکر مخلوط کرده و حل کنید" راستش من منظورتونو نفهمیدم
4- آبی که مخمر آبجو را در آن حل می کنیم باید جوش باشد یا ولرم یا سرد
می دونم زیاد سوال کردم.شما هر چند تاشو دوست داشتید جواب بدید.ممنون از لطفی که به من دارید.موفق باشید
bazam mamnoon
زنجفیل (زنجبیل) قادر به اجرای نقش مخمری نیست. بیشتر برای استفاده از طعم آن مورد استفاده قرار میگیرد. و اگر جایی اشاره به استفاده از زنجفیل بعنوان مخمر شده منظور از طعم آنست نه اثر کردن ان بعنوان مخمر.
این مخمر طبیعی یا مثنوعی است که با کمک شیرینی (مثلا شکر) عمل تخمیر را انجام و میتواند عصاره زنجفیل را خارج و جینجرایل یا با لیمو مثلا لیموناد بسازد
پس زنجفیل اثر تخمیری ندارد بلکه بیشتر بعنوان طعم و مزه در مشروبات بکار میرود. به خواص پزشکی آن اشارتی نداریم که در مایه کار ما نیست
در مورد مخمر باید گفت هر کجا که نامی از مخمر برده میشود منظور مخمر خشک است و مخمر خشک بدلایلی در مجاورت هوا خاصیت خود را از دست میدهد و بهمین جهت برای آن تاریخ مصرف و نگهداری آن در بسته بندی عایق از هواست. برای فعال کردن مخمر نیاز به محیط مرطوب است ولی باز هم به تنهایی تحریک و آماده نیست و نیاز به ماده ای شیرینی دارد تا آنرا تجزیه کند. بهمین جهت آنرا با شکر و آب مخلوط و نتیجه کار فعال شدن مخمر است که شروع به شکستن شیرینی و تبدیل آن به الکل و گاز اکسید کربن میکند
آب یا هرگونه مایع که بعنوان کاتالیزور یا سهولت کار در عمل تخمیر بکار میرود باید حرارتی حداکثر تا 45 درجه داشته باشد که این درجه حرارت را بنا به عرف گرم مینامند و اگر آب از 45 درجه گرمتر باشد مخمر را نابود میکند
مخمر وحشی نوعی تعریف عمومی است و گرنه چنین چیزی بصورت ماده یا جسم وجود ندارد. باکتریهای هوازی را که در هوای زیر زمینهای بسیار بزرگ تهیه آبجو بطور طبیعی وجود دارد مخمر وحشی مینامند
خمیر ترش که از باقیمانده خمیر چند روز مانده در نانوایی ها برای تخمیر جدید بکار میرود مخمر وحشی مینامند
هرگونه بکتری یا قارچ که در هوا وجود داشته و اثر بر ماده شیرینی داشته باشد مخمر وحشی مینامند
اگر تعریف غلطی نباشد هرگونه باکتری یا قارج که بتواند ماده شیرنی را بشکند مخمر وحشی است (البته تعریف علمی کاملی نیست) و باید در مورد آن تحقیقات زیادتر نمود
نکته مهم در مورد مخمر وحشی آنست که همیشه تبدیل الکلی نمیکند و گاهی مستقیما ماده شیرین را تبدیل به اسید میکند
امید آنکه توضیحات کافی بوده باشد
ساقی
bebakhshid aya mitavan keshmesh ra jooshannd va mesl khorma shire anra gereft va az shire keshmesh baray tahie aragh estafade kard
ba tashakor faravan
از شیره انگور و خرما مطمئن هستم که میشود شراب و سپس عرقگیری نمود ولی شیره کشمش را نه آزمایش کرده ام و نه حتی میدانم چنین محصولی در بازار موجود است
البته لازم است بگویم هر ماده شیرینی قابل شرابگیری و در تنیجه عرقگیریست ولی چون آزمایش نکرده ام نه از بازده و نه از طعم و مزه آن اطلاعی ندارم
موفق باشید
ساقی
ba arz mazerat yek soal dashtam mikhastam bedunam aya mokhamer keyk saritar ghand ra be alkol tabdil mikonam ya mokhamer nan va kodamyek az in do mokhamer shiriny bishtary ra be ghand tabdil mikonad manzooram tavanay dar tabdil bishtar be alkol ast
sepasgozaram
در شرایط مساوی و متعادل محیطی مخمر کیک بهتر از مخمر نان عمل میکند. علت آن مقدار زیادتر انواع مواد معدنی در مخمر کیک است ولی اینکه جقدر شیرینی موجود در مایع شراب را تبدیل به الکل میکنند بستگی به اشباع مقدار شیرینی در مایع دارد و اگر مقدار شیرینی زیاد باشد تخمیر متوقف و شراب شیرین میشود . هنر شرابساز آنست که با در دست داشتن اطلاعات کافی آن شرابی را که مایا است تهیه کند
موفق باشید
ساقی
در شرایط مساوی و متعادل محیطی مخمر کیک بهتر از مخمر نان عمل میکند. علت آن مقدار زیادتر انواع مواد معدنی در مخمر کیک است ولی اینکه جقدر شیرینی موجود در مایع شراب را تبدیل به الکل میکنند بستگی به اشباع مقدار شیرینی در مایع دارد و اگر مقدار شیرینی زیاد باشد تخمیر متوقف و شراب شیرین میشود . هنر شرابساز آنست که با در دست داشتن اطلاعات کافی آن شرابی را که مایل است تهیه کند
موفق باشید
ساقی
برادر می شه بگی با مخمر آبجو به غیر از خود آبجو دیگه چه نوشابه های الکلی دیگری می شه تهیه کرد ؟
و یه سوال دیگه : اگه آبجو را تقطیر کنیم چی بدست میاد؟
از مخمر آبجو برای تخمیر شراب میتوان استفاده کرد ولی قدرت تخمیر مخمر شراب را ندارد. این مخمر مخصوصا برای تخمیر شیرینی غلات ساخته شده است
از تعریق آبجو با روشهای مختلف دو نتیجه کلی بدست میآید: ودکای واقعی یا ویسکی
موفق باشید
ساقی
با تشکر از شما
خسته نباشید
می خواستم بدون اسم تجاری مخمر شراب چیه یعنی به مغازه دار باید بگم چی می خوام و آیا به راحتی مخمر آبجو پیدا می شه.
متشکرم
نادر
اسم تجاری آن همان مخمر است ولی مشکل میتوانید مخمر شراب یا آبجو پیدا کنید راه دیگر آنست به مقاله پرسش و پاسخ در مورد مخمر مراجعه کنید تا جایگزین آن را بیابید و نام انگلیسی آن بشرح زیز است
Wine Yeast
Beer Yeast
موفق باشید
ساقی
از جوابتون ممنونم
ضمنا مخمر آبجو توی ایران به راحتی پیدا می شه یعنی خیلی از عطاریها و اکثر سوپر مارکت های بزرگ اونو می فروشن ولی مخمر شراب رو اولین بار که اسمشو می شنوم.
متشکرم نادر
اگر برای تهیه شراب به جای مخمر شراب از مخمر آبجو استفاده کنیم مقدار استفاده همان است یا تغییر میکند؟
با تشکر
نادر
آیا دستگاه آب سنج و الکل سنج با هم فرق دارند؟
در ایران این دستگاهها را از کجا باید خرید؟ قیمت آنها چقدر است؟
با عرض پوزش از استاد ساقی
اگر مقدار مواد اولیه برای تولید شراب گیلاس را چند برابر کنیم آیا مقدار مدت زمان اولیه 14 روز و خواباندن حدود سه ماه بیشتر می شود و یا مقدار شراب در زمان تاثیری ندارد .
با تشکر
R_antahoora@
استاد یه سوال دارم...
چرا برای شراب گیلاس مستقیم از خود گیلاس استفاده نکنیم؟ چرا آب اضافه کنیم و بپزیمش؟ این شراب مربای گیلاس یا شراب شربت گیلاس. علتش رو لطفا بهم بگید.🙏🙏
لطفاً بفرمایید م بجای شکر آبا میشود از شکر ارگانیک قهوه ای یا نبات استفاده کرد
واینکه چ مقدار
سپاس از سایت بسیار ارزشمند شما