شراب موز - 2

از آنجا که بدلیل آلودگی ، استفاده از پوست موز و مصرف آن در شراب موز خانگی در مقاله قبلی شراب موز ، مشکلاتی در تهیه آن شراب بعضی از دوستان پیدا شده و با آنکه این شراب را خودم با مخلوط پوست موز تهیه میکنم و اشکالی هم در آن ندیده ام ، لذا تغییری در این تهیه و مقدار مواد لازم داده شد و استفاده از پوست موز را حذف نموده ام. در عوض به مقدار وزن موز افزوده شده است. 14/8/1386

شراب موز شرابی مجلسی ، طلائی رنگ ، دهان مزه قوی ، معطر و از گروه شرابهای فانتزی است. این دستورالعمل برای تهیه پنج لیتر شراب تهیه شده و برای جا افتادن کامل به حدود یکسال آمیزه شدن نیازمند است.

مواد لازم:

موز 2 کیلوگرم

کشمش سبز 150 گرم

شکر یک کیلوگرم

لیمو یک عدد

پرتقال یک عدد

مخمر 5 گرم

آب چشمه حدود 5 لیتر

ابزار لازم:

شیشه یا بشکه 5 لیتری تخمیر

دستکش یکبار مصرف

قفل هوا

کیسه صافی از جنس متقال

لوله سیفون

دیگ 8 لیتری پخت ، کارد تیز ، تخته آشپزخانه ، رنده ، لگن یا تشت ، اجاق گاز ، دستکش یکبار مصرف ، لوله سیفون

طرز تهیه:

** ابتدا از تمیز و ضدعفونی بودن تمام ابزار مطمئن شوید.

موز را شسته و پوست بکنید (پوست را دور بریزید) ، بکمک دستکش و کارد و تخته گوشت موز را ساتوری (ساطوری) و کاملا ریز ریز و در صورت امکان له کنید.

کشمش را با کمک لبه تیز کارد روی همان تخته ساتوری و ریز ریز کنید.

پوست لیمو و پرتقال را رنده کنید (مُقَشَر کردن)، آب لیمو و پرتقال را بگیرید و در لیوانی بریزید.

موز ، کشمش و پوست مرکبات رنده شده را درون دیگ ریخته و حدود سه لیتر به آن آب اضافه کنید.

حرارت دهید ، همبزنید و بگذارید بمدت نیمساعت به آرامی بجوشد و قل ریز بزند.

از روی شعله بردارید و بگذارید خنک شود.

دو قاشق شکر را با مخمر و کمی آب نیمه گرم درون لیوانی هم بزنید تا کاملا حل و فعال شود.

بقیه شکر را در بشکه تخمیر ریخته و حدود یک لیتر آب جوش اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود ، آب مرکبات را به آن اضافه کنید.

محتویات خنک شده دیگ را درون کیسه ریخته و بکمک دستکش تا حد امکان آنرا در لگن فشرده و عصاره آنرا بگیرید ، عصاره و محلول مخمر را درون بشکه ریخته ، در صورت لزوم آب اضافه کنید تا حجم آن به حدود پنج لیتر برسد (تا دهانه شیشه تخمیر حدود 10 سانتیمتر خالی باشد) ، کاملا هم بزنید.

قفل هوا را نصب کنید. در محیطی کم نور با 16 درجه سانتیگراد حرارت بصورت ثابت بمدت 4 هفته بگذارید تخمیر شود.

شراب حاصل را با کمک لوله پلاستیکی به آرامی سیفون کنید، بشکه تخمیر را بخوبی بشوئید و تمیز کنید ، شراب را دوباره به بشکه تمیز منتقل کنید.

قفل هوا را نصب و به همان محل با حرارت ثابت بازگردانید و بگذارید تا 8 هفته دیگر به آرامی ته نشین شود.

با دقت سیفون کرده ، شیشه کنید ، با چوب پنبه محکم کنید ، در محیطی خنک با زاویه مورب نگهداری کنید.

این شراب برای آمیزه (جا افتادن کامل) نیاز به یکسال آرامش دارد.

** روش کار من اینست که حتما یا خودم تهیه مشروبی را آزمایش کرده و به نتیجه مطلوب رسیده باشم یا آنکه منبع موثقی از دوستان به آن کار اقدام و نتیجه مثبت گرفته باشند. برای تحقق در این امر لازم است هر دستورالعملی قبل از انتشار اجرا و آزمایش شود. بهمین علت گاهی درخواست دوستان برای دستورالعمل مخصوصی ممکن است دیر به مرحله انتشار برسد یا بدلیل شکست در آن بچ اصلا پست نشود. از آنجا که استفاده از مواد شیمیائی را مخالف طبیعت کار خود میدانم و از خطرات استفاده از چنین موادی اطلاع کامل دارم لذا سعی میکنم به چنین راه خطائی سوق داده نشوم.

عده ای از دوستان درخواست تهیه سودا (آب کربنیزه) و لیموناد گازدار را کرده اند. در سه ماه گذشته چندین بار سعی کردم تا با روشهای مختلف ولی ارزان و ممکن سودا و لیموناد تهیه کنم ولی متاسفانه بدلیل نداشتن امکانات ابزاری ساده و بی خطر ممکن نشد. تهیه نوشابه غیر الکلی گازدار به دو روش انجام میشود یا استفاده از کپسول سودا که تهیه ماشین آن در ایران ساده نیست و خیلی گران تمام شده و نیاز به کپسول گاز فشرده کربن دارد و باید از خارج تهیه نمود و یا استفاده از مواد شیمیائی کربن زا امکان پذیر است. این مواد قابل تهیه است ولی استفاده و کاربرد آن اشکالات زیاد از نظر مزه داروئی دادن ، طعم بد ، رنگ تیره و عدم تعیین دقیق مقدار گاز وارد در مایع و اثر آن ماده شیمیائی بر اعضای گوارشی که گاهی خطرناک است و حالت سرگیجه و تهوع شدید پس از مصرف چنین نوشابه ای را مایل نیستم کسی تجربه کند. از همه مهتر قابل نگهداری نبوده و خطر انفجار در ظرف نگهداری را دارند.

لذا تجربه تهیه نوشابه گازدار غیر الکلی را کنار گذاشته و از انتشار نام مواد شیمیائی مصرف شده نیز معذورم.

مقاله بعدی: شراب هلو

برچسب‌ها: ,

14 Comments:
Anonymous ناشناس said...
سلام به مردان می و باده.دو سوال از حضور گرامیتون داشتم.
می خواستم ببینم بستن شراب انگور بدون مخمر امکان پذیر هست یا نه.در اینصورت انگورها رو بشوریم یا نه
و سوال دوم اینکه.درد شراب که می توان از آن به عنوان مخمر در آینده استفاده کرد در مرحله اول تخمیر بدست میاد یا دوم؟
ممنون

Blogger انتهورا said...
با سلام به ناشناس عزیز
اگر شرایط محیطی و زمانی مناسب باشد بدون مخمر هم میتوان شراب تهیه نمود. اصولا استفاده مخمر در شرابسازی حالت یک کاتالیزر در تبدیل شیرینی به الکل را دارد و از آنجا که انگور پس از له شدن میل ترکیبی شدید با هوا را دارد مخمر آنرا به الکل شدن تشویق میکند حال اگر شرایط تبدیل شیرینی به الکل از هر طریق دیگری مناسب باشد عمل تخمیر انجام خواهد گرفت مسلما با شسرعت نیست ولی به آهستگی تخمیر انجام خواهد شد. در مورد درد شراب باید توجه داشت که در تخمیر مرحله اول مقدار مخمر زنده فراوانتر از مرحله دوم است ولی هر دو قابل مصرف است
موفق باشید
ساقی

Anonymous Alireza said...
آقا سلام
راستش من همت درست کردن شراب ندارم.
می خواستم بپرسم اه بخوام ازتون بخرم می شه
Email: shahgam_zaree78@yahoo.com

Anonymous ناشناس said...
انتهورا جان سلام
آقا این مدت یک سالی که برای شراب موز فرمودید نمیشه تخفیف داد؟ مثل شراب انگور حالا بعد از حدود یک ماه اگه مصرف شه کار رو را نمیندازه؟ یک سال دیگه شاید ما زنده نباشیم!!!!

Anonymous ناشناس said...
سلام
از اینکه زحمت میکشید و ما رو در این کار بسیار دوست داشتنی راهنمایی میکنید ممنونم.
اگر امکان داره میخواستم خواهش کنم که توضحاتتون رو با عکس همراه کنید.
شهاب
موفق باشید

Anonymous ماندانا said...
ساقی عزیز سلام
من با دستورات شما شراب موز،کیوی،سیب و خرما تهیه کردم که عالی شدند. می خواستم بپرسم اگر موقع تهیه شراب آب اضافه نکنیم چه اشکالی پیش می آید.
باتشکر

Anonymous پژمان said...
درود بر انتهورا
عزیزم من طبق دستور ساخت شراب موز عمل کردم. الان ولی شرابی من انداختم با الکل سنج که چک می کنم درصد الکلش صفر !!!
و خیلی هم گاز داره !!!
میشه راهنماییم کنی که مشکل از کجاست و باید الان چیکار کنم ؟؟
سپاسگذارم

Blogger امید said...
استاد پیغام دادم که بگم موفقیت آمیز بود تقریبن 20 کیلو موز بدونه پوست 25 لیتر شراب داد و از همون 20 روزگی الکل داشت و 2 ماهگی کاملن دهان و داغ میگرد ولی کمی کال بود ولی الان یک ساله و 2 ماهشیه و واقعن چیز محشری شده طعم اون پرتقال و لیمو هم با موز ترکیب شده و الان کاملن جا افتاده.
این پیغام به نشانه سپاسگذاری و قدردانی من از شماست و به جهت به اشتراک گذاری تجربه ام نگاشته شده و هیچ کاربر دیگری هم ندارد یعنی به هیچکس هیچی نمیدم !!!!!

Anonymous هادي said...
جناب انتهورا
تنها چيزي كه نميفهمم اينه كه چرا بايد در شراب موز شيشه را با زاويه مورب و در شراب آلو بصورت خوابانيده نگهداري كرد. تاثير اين كار چيست؟

Anonymous ناشناس said...
karet harf nadare ! vaghean toziihatet shafaf va ghabele dark hastesh !ingar adam sad sale ke in karo anjam mide ! koli yad gereftam az matalebet

Anonymous مسعود ک said...
سلام.. من تازه با وبتون آشنا شدم.. و خیلی خوشم اومده ازش.. فقط چند تا سوال
داش ساقی واسه این شراب موز.. نیاز به حسابگر شراب و جدول انتهورا هست؟
و اینم مثله بقیه به این نایاز داره ک هر 3 روز از شزاب تست بگیریم؟
بعد منظور از مورب گذاشتن چیه؟ چه جوری بزارم؟

Anonymous ناشناس said...
سلام و با تشکر.یه سوال داشتم.من طبق دستور شما شراب موز درست کردم.از قفل هوای دستی هم استماده کردم.الان 5روز داره میگذره وفقط یککی دو روز از داخل منبع قفل هوا حباب بالا میومد.الا حباب ها قطق شده.خواستم بدونم این طبیعیه یا اشکال کاره من هستش.ممنون

Anonymous ناشناس said...
سلام میشه تو درست کردن هر شرابی از قفل هوا یا الکل سنج استفاده نشه؟؟ مشکلی پیش نمیاد؟؟ ؟

Anonymous ناشناس said...
با دروود و سلام خدمت استاد هنرمند با توجه به اینکه کشمش سبزه با گوگرد و سولفور و مواد شیمیایی عمل میاد و با خورد کردن کشمش و هسته آن مشکلی پیش نمیاد

Links to this post:
ایجاد یک پیوند