شراب آلبالو

مقدمه: آلبالو میوه ایست با اصلیت ایرانی و از ایران به روم باستان و از آنجا به یونان و سپس به سراسر جهان پخش و گسترش یافته است. این گیاه در نواحی دریای خزر بصورت وحشی یافت میشده و نوع شیرین این میوه گیلاس است که نه در ایران بلکه در حدود 2300 سال پیش از پرورش و بهبودی آلبالوی وحشی در یونان بدست آمد. پرورش این گیاه نیاز زیادی به مواد ازتی دارد و بهمین جهت آلبالو نیز دارای مقداری ازت میباشد. این گیاه به تنهایی قادر به بارور کردن خود میباشد و تفاوت زیادی با گیلاس دارد که گیاهی دوپایه است. با اینحال زنبور عسل و سایر حشرات کمک موثری به گرده افشانی بر روی شکوفه این گیاه میکند. این گیاه توانائی زیادی برای فریز شدن (یخ شدن) دارد و بهمین جهت میتوان آنرا تا مدت زیادی فریز نمود بدون آنکه بخود میوه خسارتی وارد شود. زمانی که سر جان ملکم به دربار شاه عباس صفوی بار یافت در هنگام نهار شاهانه و در مقابل خود انواع برنج با رنگهای مختلف را دید که یکی از آنها پلوی معطر و قرمز رنگی بود که در آب آلبالوی شیرین شده پخته و آبکش شده بود.

ایران بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده این میوه در جهان و مربای آنرا بدنیا معرفی نموده و تولیدات دیگری نظیر آلبالو خشکه ، آلبالو پلو ، شربت آلبالو و آلبالو شور .... نمودار ذوق لطیف و خلاقه ایرانی در مصرف این میوه است. بگذارید شراب آلبالو را هم به این محصولات اضافه کنیم.

سال پیش و پس از چند دوره شکست برای اولین بار موفق شدم از آلبالو شراب طبیعی تهیه کنم. با آنکه برای من موفقیت بزرگی بود ولی منتظر ماندم تا پس از آمیزه کامل طعم و مزه و رنگ و کیفیت آن برایم مشخص شود و سپس آنرا به دوستان معرفی کنم. متاسفانه در محلی که من زندگی میکنم آلبالوی لطیف ایرانی نیست ولی آب آلبالوی ایرانی فراوان هست. از آنهم شراب گرفتم و آنچه بر روی پاکت آن نوشته بود کاملا صحیح از آب درآمد و با آنکه هنوز سه ماه بیشتر از آمیزه آن نگذشته شراب بسیار مناسب و با کیفیتی عالی نیز از آن تهیه شد که شاید بخاطر آب و خاک این سرزمین باشکوه و بارور است.

از آنجا که تهیه و نوشیدن شربت آلبالوی الکل دار هدف نیست لذا به دوستان عزیز توصیه میکنم تهیه این شراب نیاز به آبسنجی مقدماتی دارد و داشتن این ابزار و تشخیص میزان قند مصرفی در نتیجه کار نقش بسیار مهم و موثری دارد. علت آنست که این میوه دارای اسید (ترشی) زیادی است که باید از دو روش بر این مشکل فایق آمد. راه اول تشخیص میزان اسید و استفاده از مواد شیمیایی برای از بردن آنست که خود مشکلات دیگری از جمله خارج کردن نمکهای تولیدی و تحمل نمودن طعم بازی محصول و راه دوم ....

تهیه شراب آلبالوی طبیعی از میوه:

پیش از شروع مراحل مختلف تهیه شراب آلبالو از روش کلی تهیه شراب ، ضدعفونی کردن ، آبسنجی یا رفراکتومتر ، کیسه متقال صافی ، قفل هوا (1) یا (2) یا (3) ، کاربرد جدول انتهورا و حسابگر تولید شراب ، شیشه کردن شراب ، همزن ، سیفون کردن ، آمیزه کردن شراب ، انواع مخمر موجود در بازار ، شکر یا عسل ، فعال کردن مخمر ، بشکه تخمیر ، موم اندود و یادداشت مراحل مختلف تهیه و آماده سازی شراب اطلاع داشته باشند. برای درک کامل جزئیات ، مطالعه فرهنگ واژه ها و پرسش و پاسخ و چه کنم؟ را فراموش نکنید.

تمیز بودن دست و ابزار مصرفی را دست کم نگیرید که با ترشی و حالت اسیدی شدید بهمراه شیرینی که دعوت کننده قارچ و باکتری های نا متجانس است مواجه هستید. این دستور العمل برای تهیه 5 لیتر شراب تهیه شده است. توجه داشته باشید استفاده از شیشه و یا خمره لعابدار برای مراحل تخمیر شرابهای با رنگهای تیره از بشکه پلاستیک خیلی بهتر است زیرا رنگ تولیدی در بشکه تخمیر پلاستیکی باقی میماند.

مواد لازم:

آلبالو چهار کیلو

شکر 1.5 کیلو (تقریبا)

مخمر 5 گرم

دارچین خشک 10 گرم

آب جوشیده و خنک شده حدود سه لیتر

ابزار لازم:

قفل هوا

صافی توری تمیز و ظرفی برای زیر آن

دیگ استیل 10 لیتری

بشکه 5 لیتری

کیسه صافی

منبع حرارت

دستکش یکبار مصرف

کفگیر همزن

طرز تهیه:

آلبالو را تمیز کرده و شسته و بگذارید آب آن خشک و برچیده شود.

با کمک دستکش آلبالو را هسته کرده و گوشت آنرا مستقیما در دیگ استیل بریزید و هسته های آنرا داخل صافی بریزید.

صافی را روی دهانه دیگ گذاشته و با ریختن آب جوشیده ولی خنک هسته ها را با مالش دست بشوئید.

دیگ را روی شعله گذاشته ، دارچین را اضافه ، حرارت دهید و مرتبا همبزنید.

بگذارید تا حدود 25 دقیقه بطور ملایم بجوشد و کف روی دیگ را بگیرید و دور بریزید.

یک کیلو از شکر را اضافه و در آلبالو حل کنید و کف زیادی را بگیرید.

از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملا خنک شود.

از کیسه صافی عبور دهید.

آب آلبالوی حاصل را درون بشکه تخمیر بریزید.

مقدار شیرینی آب میوه را آبسنجی کنید. دقت کنید میزان آبسنجی باید بین 1.070 تا 1.075 باشد. در صورت کم یا زیاد بودن این مقدار به حسابگر تولید شراب مراجعه کنید و با رعایت درجه حرارت محیط کار (یا نگهداری شراب تخمیری) روی نادیده گرفتن را کلیک کنید. توجه داشته باشید این شراب بیش از 10% تا 11% الکل نخواهد داد بنابراین از استفاده از شکر زیادی خودداری کنید و در صورت کم بودن درجه آبسنجی به آب میوه درون بشکه شکر اضافه کنید همبزنید تا کاملا مخلوط و حل شود.

مخمر را با کمی آب و شکر مخلوط کرده و بگذارید فعال شود.

مخمر را به محتویات بشکه اضافه کنید و همبزنید.

قفل هوا را نصب نموده و در محلی با درجه حرارت بین 24 تا 27 درجه حرارت و دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری کنید. نیازی به همزدن مایه شراب نیست.

بعد از 25 روز ، شراب مرحله اولیه تخمیر را پشت سر میگذارد.

سیفون کرده و دوباره به بشکه تمیز منتقل کنید.

بگذارید تا چهار هفته در محلی خنک و تاریک بماند و سپس شیشه کنید.

شراب آلبالو نیاز به یکسال آمیزه دارد.

تهیه شراب از آب آلبالوی پاکتی:

مواد لازم:

آب آلبالو 3 لیتر (آب آلبالو باید بدون مواد نگهدارنده بوده و حتما کنستانتره و همژنیزه یا پاستوریزه باشد)

آب 2 لیتر

مخمر 5 گرم

شکر 750 گرم (تقریبا)

دارچین درسته 10 گرم

هل سیاه 2 گرم

میخک درسته 3 عدد

طرز تهیه:

ادویه را در هاونی آسیا کنید و درون دیگ حاوی آبجوش ریخته و بگذارید حدود 10 دقیقه بطور ملایم بجوشد.

دیگ را از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود.

آب آلبالو و آب جوشیده و خنک شده را از پارچه صافی تمیزی عبور دهید تا ادویه و رسوبات ته آب آلبالو از پارچه عبور نکند و مستقیما به بشکه تخمیر منتقل کنید.

آب آلبالو را آبسنجی کنید باید عددی حدودا بین 1.020 تا 1.040 را نشان دهد.

حدود 500 گرم شکر اضافه کنید و همبزنید تا حل شود. مجددا آبسنجی کنید تا بمیزان 1.070 تا 1.075 برسید. در صورت لزوم شکر اضافه کنید ولی اگر شیرین بود قدری آب اضافه کنید تا به آبسنجی فوق برسید.

مخمر را با کمی شکر و آب در لیوانی فعال نموده و به بشکه اضافه کنید و همبزنید.

قفل هوا را نصب نموده و در محلی با درجه حرارت بین 24 تا 27 درجه حرارت و به دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری کنید. نیازی به همزدن مایه شراب نیست.

تا 25 روز بگذارید شراب مرحله اولیه تخمیر را پشت سر بگذارد.

سیفون کرده و دوباره به بشکه تمیز منتقل کنید.

بگذارید تا چهار هفته در محلی خنک و تاریک بماند و سپس شیشه کنید.

شراب آلبالو نیاز به یکسال آمیزه دارد.

توجه: با آنکه بار ها توجه دوستان را این موضوع جلب نموده ام که این وبلاگ تجاری نیست و از نوشتن یا اظهار آدرس و نام فروشگاه و شخص فروشنده یا محصول تجاری برده نمیشود ولی باز عده کمی توجهی به این مهم نداشته و در ستون نظرات و یا بصورت ایمایل این نکته را نادیده میگیرند و تقاضای آدرس یا نام تجاری یا ... دارند.

با همه احترام و علاقه ای که به همه دوستان عزیز دارم و با آنکه به محترم شمردن عقاید و نظرات همه افراد معترفم ولی از پاسخ دادن به هر سوالی که در آن مراعات روش وبلاگ نشود بکلی معذور هستم. ساقی

برچسب‌ها: ,

49 Comments:
Anonymous Omid said...
سلام دوست عزیز
حدود هشت سال پیش با روشی تقریبا مشابه این شراب را درست کردم
به صورت زیر
پس از گرفتن هسته و دم آلبالو آن را در برابر هر کیلو 200 گرم شکر مخلوط کردم
حدود 10 گرم مخمر نان ( البته نوع خاصی که دوست راهنمایی کننده گفته بود )
بعد از حدود 20 روز از ظرف دیگر حبابی خارج نشد که در این مرحله محلول را صاف کردم و به بطری های جدید منتقل کردم
حدود 2 ماه بعد " راهنمایی کندده پیشنهاد 3 ماه را داده بود " شرابی عالی داشتم .
به توصیه دوست راهنمایی کننده از بازار آلبالوی کاملا رسیده و آبدار و شیرین تهیه کرده بودم .
ضمنا در آن تاریخ نه انتهورایی میشناختم و نه روشهایی برای آبسنجی
موفق باشید

Anonymous ناشناس said...
salam mikhastam dar morede estefadeye shekar dar vodkaye sib zamii beporsam ke aya estefade az shekar dar sakhte aragh(vodka) khatare masmoomiat nadare? chon khodetoon ghablan tazakor dade boodid ba tashakor javad

Anonymous ddd said...
با سلام خدمت ساقی عزیز

- اگر در حین درست کردن شراب کشمش هسته های کشمش هم توی محلول باشه ( و احیانا دم هاش ) آیا امکان داره متانول تولید بشه !؟ اگر بخوام شراب کشمش رو مصرف کنم مشکلی ایجاد نمیکنه ؟ البته توی محلول من فقط 2 تا هسته هست چیز دیگه ای نمی بینم

- در ضمن الان من هر چی به شیشه نگاه می کنم دیگه توش حبابی دیده نمیشه ! الان باید طبق آموزش جلو برم یا همین الان کشمش هارو له کنم ؟ یا اصلا تصفیش کنم ؟

بسیار ممنون

Blogger mohsen said...
سلام و درود
استاد از زحمات همیشگی و بی وقفه جنابعالی تشکر می کنم امیدوارم که همیشه سالم و سرفراز باشید.

Anonymous علی ت said...
با درود
در قسمت "پرسش و پاسخ" مقاله قبل، دوست عزیزی به نام محسن برای دانلود برخی از فایلها مشکل داشتند. با اجازه "استاد" مجدد آدرس لینک دانلود تمام فایلها را برایتان میگذارم. امیدوارم مشکل بر طرف شود.


پسوورد : 1351519



بگماز نامه.doc
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=a7CcmJWrbrGim52ntqyZlJyiaK6Wlpet8”

بگماز نامه.pdf
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=ZbCcmJWraa%2Bam52nsKyZlJyiYq6Wlpet2”


نقشه برج.pdf
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=ZqqbnZilaa6fnJSlsayZlJyiY66Wlp2t3”


نقشه برج-At.pdf
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=abGbmpirbLGilpmttayZlJyiZ66Wlp2t7”


بشکه چوبی.pdf
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=aK2alpeob7KalJettayZlJyiZ66Wlper7”


عرق گیری از خرما.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=b66glJaqbrOfm5mntqyZlJyiaK6Wlpet8”


عرق گیری از خرمای ترشیده.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=a66blputb66inZmnt6yZlJyiaa6Wlpep9”


عرق دو آتشه.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=a7GbmZqobbOblZmtt6yZlJyiaa6Wlpet9”


براندی.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=arOhlZmnaaqcnOKnZaqhkZSpYqycmpem5”


شامپاین.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=aqqgmpmmZ7GiluKnZKqhkZSpYaycmpis4”


چه کنیم؟.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=cLKgmJSqcaqZlZqtt6yZlJyiaa6Wlpet9”


شراب ، اکسیر جوانی.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=a7Odl5epbK6bluKnaaqhkZSpZqycl5Wm9”


فرهنگ واژه ها.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=aa6clpataKuZmZWntKyZlJyiZq6Wlpet6”


حسابگر تولید شراب.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=ZbKam5SuZLGilJitsqyZlJyiZK6Wlpen4”


جین.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=bKqemp2sZqqglpSltKyZlJyiZq6Wlper6”


کاربرد مخمر.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=aqycmJerbK2cnOKnaaqhkZSpZqyclZes9”


پرسش و پاسخ.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=cbKhl5mqcK2hmpytt6yZlJyiaa6Wlpet9”


سکته شراب.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=Za%2Bfl5umZq%2BenOKnY6qhkZSpYKyclpuo3”


تهیه شراب برای مبتدیان.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=bq%2BilJala6qZmZmls6yZlJyiZa6Wlpet5”


تهیه شراب روش شیراز.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=a7CenJunarOfnOKnaaqhkZSpZqyclpyq9”


شراب آلو.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=abKam5SuabOdlpittqyZlJyiaK6Wlpep8”


شراب انار.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=aLKgmJSrZ6ual5qtr6yZlJyiYa6Wlper1”


شراب انبه.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=aq2fnJSmaK6cluKnZqqhkZSpY6ycmJqs6”


شراب انجیر.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=ZqubnZioabGelZansayZlJyiY66Wlpen3”


شراب عسل.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=Zaucl5muaK2gnOKnYqqhkZSpX6ycl5eo2”


شراب بهار نارنج.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=bKubm5uobrKcluKnZ6qhkZSpZKycmZio7”


شراب به.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=a62elJenbqqZnJWttKyZlJyiZq6Wlpep6”


شراب گیلاس.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=a6%2Bal5itaqqcnOKnaKqhkZSpZaycl5um8”


شراب گلابی.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=aqqblZalaa%2BelOKnYaqhkZSpXqycnZms1”


شراب هویج.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=Zqygl5amaa%2BelOKnYqqhkZSpX6ycmJmo2”


شراب هندوانه.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=aaqanJ2uaayfnJSltayZlJyiZ66Wlper7”


شراب هلو.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=aqqblZetaqqelOKnYaqhkZSpXqycnZmu1”


شراب خربزه یا طالبی.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=Y6%2BanZilZKualuKnYqqhkZSpX6yclZqu2”


شراب خرما.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=cLKhl5mrb7OdmpyttqyZlJyiaK6Wlpen8”


شراب خرمالو.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=bLObmpquZKqgluKnZKqhkZSpYaycnZis4”


شراب خورشید.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=ZrOdmpmoZrCflpSnsKyZlJyiYq6Wlpep2”


شراب کیوی.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=aLKcmpStba%2Belpyts6yZlJyiZa6Wlpep5”


شراب موز.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=bqufm5incKqal5yntayZlJyiZ66Wlpen7”


شراب پائیزی.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=YqucnZqpabChnOKnYaqhkZSpXqyclZaq1”


شراب پرتقال.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=bq2fnZenb7Kfl5mttayZlJyiZ66Wlpet7”


شراب شاه توت.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=cauhmpinbKucnZqntqyZlJyiaK6Wlpet8”


شراب سیب (Cider).rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=aLOhnJynbK%2BbnOKnZaqhkZSpYqycmJaq5”


شراب سیب زمینی.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=Z6uhmJeraLOenOKnZaqhkZSpYqyclpeo5”


ویشنوکا Vishnevka.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=bKygm5ysa6%2BhmJitsqyZlJyiZK6Wlpen4”


ودکا - کشمش.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=cbCilZWsbKufnJentqyZlJyiaK6Wlpep8”


ودکا سیب زمینی.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=aLOdmJWsba2bluKnZqqhkZSpY6ycl5Wq6”


ودکا توت.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=aa2enZyoZrKbmZetsayZlJyiY66Wlpet3”


ویسکی ارزان - ودکای جو.rar
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=aq6blpuubKqcmZmntqyZlJyiaK6Wlpep8”

Anonymous ناشناس said...
سلام ساقی جان
یه سوال داشتم آیا شکر اضافی باعث فساد در شراب می شود مثلا آبسنج هزارو صدو هفتاد رو نشون بده؟
آخه من یه شراب ریختم آبسنج اول هزاروصدو پنجاه رو نشون میداد بعد از سه روز تخمیر عدد هزاروصدوهشتاد رو نشون میده علت چیست که بجای کم شدن قند برعکس زیاد شده من فکر کنم چون دماشون فرق داشته آبسنج اینجوری نشون میده
راستی پارسال من یه شراب البالو گرفتم با کمی فرق با مال شما می نویسم شاید به دوستان کمک کنه
اولین فرقش اینه که از پنج کیلو آلبالو من یک لیتر شراب سیفون شده گرفتم
پنج کیلو آلبالو و نیم کیلو شکر خریدم البته اون موقع آبسنج نداشتم
آلبالوها رو بدن شستن هستش رو گرفتم بعد آلبالوها رو ریختم توی ظرف شیشه ای بدون اضافه کردن مخمر شکر رو ریختم تا جایی که تونستم چنگش زدم از فرداش روزی یک مرتبه به مدت چهل و چند روز همش زدم بعد سیفوبش کردم بعد از یک ماه ازش خوردم عجب شرابی شد الان هم یه کم دارم ولی حیفیم میاد بخورمش
دوستان این چیزی که نوشتم پایه علمی نداره لطفا آموزش های این وبلاگ رو بخونین تا پشیمان نشوید یه مثال هم براتون میزنم یه بار خواستم آبجو از دلستر بگیرم در مورد شکر توجه به آموزش های ساقی نکردم و به پیشنهاد یک دوست شکر رو زیاد ریختم که نتیجش رو ریختم توی مستراح
از ایتکه خیلی طولانی شد ببخشید
بدرود

Anonymous احسان said...
سلام عزیز دل
اولا که کالوا را به شادیتان نوشیدیم و ناراحت شدیم که تمام شد!
دوم اینکه من با ماالشعیر و مخمر نان در گذشته آبجو درست میکردم...اما این دفعه به راهتمایی شما از قرص مخمر و زنده کردن آن و همینطور کارامل کردن شکر پیروی کردیم که نتیجه عالی شد و غروبی بس دلپذیر را در آسمان کرمان به یادتان شاهد بودیم...
قصد عرض ارادت و تشکر بود..
به شادیتان.

Anonymous علی ت said...
با درود

دوستان، بگمازنامه با افزودن شراب آلبالو آپدیت شد.
برای دانلود به آدرسهای زیر مراجعه کنید.
با سپاس
بگماز نامه_15-02-87.doc
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=a66gmZilZKqgnOKnY6qhkZSqYKqenJeo3”


بگماز نامه_15-02-87.pdf
“http://www.ziddu.com/download.php?uid=abKenZanabCZm5atsqyZlJyiZK%2BWlJmt4”

Anonymous ناشناس said...
درود به ساقی مهربان
جانم براتون بگه که مطابق دستور پیرمان شراب هویج انداختیم دیشب هفده روز شد که شیشه کردم لامحال ساقی از دل ناماندگار بی درمان یاران اگاه است .پس جرعه ای به سلامتیتان هماهنگ کردیم.وای اگر این شراب سه ماه دستوری را بماند.الغرض ساقی بدان ارادتمندانیم و شاکران.و یک سوال جویی که در دستور شراب خورشید است به چه کار میاید؟

Anonymous ناشناس said...
سلام ساقی جان
همان طور که میدونی قند خرما از مویز خیلی بیشتر چرا تمایل الکل شدن مویز از خرما بیشتره آیا برای اسیدهای موجود در مویز هست که با وجود قند کمتر ولی الکل بیشتر تولید میکنه؟ آیا این اسیدها قابلیت الکل شدن دارن؟
درکل یه توضیحی در مورد اسیدهای مضر و غیر مضر در میوه بدین
ممنونم

Anonymous ناشناس said...
با عرض سلام و سپاس از ساقی عزیز بخاطر تهیه مقاله شراب آلبالو.
امیدوارم پیروز و پاینده باشید
رامین

Blogger tan tan said...
با سلام به استاد عزیز چند سوال داشتم.
من در حال حاضر دیگ بخار را موجود دارم و از آن استفاده میکنم ولی مشتاق استفاده از برج تقطیر هستم ولی متاسفانه ابزار از جنس مس نمیتوانم تهیه کنم ایا میتوان جنس برج را از لوله گالوانیزه و دیگ آن را از جنس روی تهیه نمود؟
دوم: آنکه چون ساخت برج تقطیر با زحمات بسیار همرام است ایا کیفیت محصول حاصل از برج تقطیر با محصول دیگ تفاوت ملموس دارد یا فقط به اندک تفاوت ختم خواهد شد.
با سپاس فراوان.

Anonymous ناشناس said...
سلام دوستان انتهورایی

چند روزی است که ساقی عزیز به قسمت "پرسش و پاسخ" سری نزده و خیل مشتاقان خود را منتظر گذاشته.

امیدوارم که مشکلی برای ایشان پیش نیامده باشد و اگر کسالتی هست رفع شود.

برای سلامتی ایشان دعا کنیم.

Anonymous ناشناس said...
ba salam khedmate saghiye mohtaram agha damet garm ba in kara dele mellato khosh kardi,mikhastam beporsam mishe angoraro be jaye in ke ba pa beram toshoon ba dastgahe khorkon leh konam?age doneheye angoor beshkene sharab kharab mishe?dar zemn man dirooz hame ja ro ziro ro kardam vase ghofle ha nemidoonam koja bayad gir biyaram age momkene rahnamaim konid.age momkene az axe tasviri az vasayel ya karatoon bezarid to sit mamnoon misham ke beshe behtar kararo did inam id:ehsan.malson age bandaro ghabel doonestid be addlistetoon ezaf konid kheli doost daram batoon ertebat dashte basham,toro khoda javabe mano bedid ba tashakor dametoon garm ehsan az ahwaz

Anonymous ناشناس said...
با درود

شما در دستور تهیه شراب انجیر گفتید که از 150 گرم کشمش استفاده شود میخواستم بدانم منظورتان کشمش سبز بود که به همراه نخودچی مصرف میشود یا کشمش سیاه پلویی؟

سپاس

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز امید
با عرض تبریک به شما ، روشی که شما دنبال کرده اید بسیار جالب است ولی نباید ترشی آلبالو را فراموش کرد که براحتی میتواند سرکه بجای شراب تولید کند. روش کار و نتیجه گیری صحیح و حساب شده مهم است.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز جواد
حقیر همیشه بر این نکته تاکید دارم که استفاده از شکر در تهیه ودکا یا هر نوع ماده تعریقی کار صحیحی نیست و علت هم آنست به شکر سفیدی که در بازار موجود است اعتمادی نمیتوان داشت زیرا معلوم نیست شکر صنعتی است یا شکر ساخته شده از چغندر و یا نیشکر. در این مورد به سوال چند نفر دیگر از دوستان هم پاسخ داده ام که دستور العمل تهیه این مشروب را یک بانوی روسی بمن داده است.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز د د د
هسته و خوشه انگور تاثیر جندانی در تولید الکل اتیلیک شراب (نه شراب خام برای تعریق) ندارد. مسلما مقداری الکل متیلیک تولید میشود ولی تاثیر زیادی در سلامتی شخص مصرف کننده شراب ندارد.
شرابیتان را صاف کنید و مرحله بعدی را ادامه دهید.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به محسن عزیز
منهم از لطف و محبت شما سپاسگزارم.
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز ناشناس
شکر اضافی باعث فساد شراب نمیشود ولی تولید نهایی در حقیقت شراب نیست بلکه شربت شیرینی است که مقداری الکل هم دارد.
متاسفانه در این مورد من تجربه ای ندارم و نمیدانم چگونه میزان قند در محلولی بطور تصاعدی بالا برود زیرا تا آنجا که میدانم تخمیر قند را تجزیه میکند و در حقیقت آنرا میشکند و حاصل الکل است ولی تا حالا نشنیده ام مایعی تخمیر شود و درجه شیرینی آن بالا تر برود.
چند عامل ممکن است باعث این اشتباه شود. یا شکر در مایه شراب کاملا حل نشده بوده و بعدا حل شده یا درجه حرارت محیط در هر آزمایش ثابت نبوده و یا ابزار آبسنجی شما خراب است.
در مورد تهیه شراب از آلبالو که نوشته اید ، امکان تهیه چنین شرابی هست ولی باز هم همانگونه که بدوست عزیز امید پاسخ دادم بستگی به میزان ترشی آلبالو دارد.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز احسان
نوش جان و برود جایی که غم و درد و ملال نباشد. هم کالوا و هم آبجو.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست ناشناس عزیز
نوش جان باد ولی بنظر من بهتر است قدری حوصله داشته باشید تا شراب جا بیافتد. در مورد چوب در شراب خورشید درست متوجه نشدم ممکن است توضیح بیشتری دهید.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست ناشناس عزیز
از نظر شرابسازی انگور (کشمش) ، سیب (تازه) و خرما در مراحل اول تا سوم برای شرابسازی هستند و علت هم اسید نیست بلکه وجود مقدار فراوان پکتین در این سه میوه است.
در مورد اسیدهای موجود در شراب داستان بسیار طولانی است و تقریبا هر نوع میوه ای اسید مخصوص بخود و پیچیده ای را دارد. هیچیک از اسیدهای موجود در میوه خطرناک نیست و همگی قابل مصرف هستند. اصولا بین الکل جوان و اسید استیک (بخصوص) اختلاف جابجایی قرار گرفتن یا آرایش اتمهاست.
البته اسیدهای آمینه و آلی زیادی در شراب وجود دارند که وجود آنها باعث خوب یا بد شدن شراب میشود ولی هیچکدام خطرناک یا مضر نیستند.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز رامین
منهم از لطف شما ممنون هستم.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز تن تن
دوست عزیز و مشترک آقای علی ت در حال بررسی ساخت این برج از مواد دیگری نظیر استیل (فولاد ضد زنگ) هستند که در آینده نتیجه کار و بررسی و امکان تهیه از فلزی غیر از مس توسط خود ایشان منتشر خواهد شد. اگر به مقاله ساخت برج تقطیر مراجعه کنید متوجه تفاوت فرآیند تولید مواد تعریقی خواهید شد.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست ناشناس عزیز
حقیر هیچگونه منتی بر کسی ندارم و سعی کامل دارم پاسخ دوستان را سریعا منتشر کنم. فقط اشکال کوچکی در این میان وجود دارد. کار من اغلب در خارج از خانه و گاهی یکی دو هزار کیلومتر دور از خانه است. البته لاپ تاپ در اختیار دارم ولی این ابزار اداری است. البته زمانی که خارج از خانه و در ماموریت حرفه ای هستم میتوانم نظرات یا ایمایل دوستان را بخوانم ولی قادر به نوشتن فارسی با این لاپ تاپ نیستم. نوشتن فینگلیش را هم در پاسخ دوستان کار صحیحی نمیدانم و نوشتن آنهم برایم سخت و زجرآور است ، هرچند دوستان بدلایلی آنگونه بنویسند.
عذر مرا بپذیرید که حقیر یک سر است و هزار سودا و ملالی نیز نیست بجز دوری دوستان.
آرزوی سلامت همه دوستان از جمله شما را دارم
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز احسان
غرض از این وبلاگ فقط راهنمایی است و جلوگیری از کار غلط و فاجعه آور.
در مورد له کردن انگور ابزاری در خارج وجود دارد (در ایران هم در کارخانجات تهیه آب میوه هست) که با تنظیمات مختلف قابلیت له کردن بیشتر میوه های تازه را دارد. اگر به تصویر زیر مراجعه کنید نمونه خانگی آنرا نیز میتوانید ببینید که بسیاری از مغازه های آبمیوه گیری نمونه ساده آنرا نیز دارند.
http://meysara3.blogspot.com/2007/11/blog-post_2257.html
حسن این دستگاه اینست که میوه را له میکند (ولی هسته را نمیشکند) و آب میوه از یکطرف و تفاله هم از طرف دیگر دستگاه خارج میشود. هسته میوه دارای روغن (چربی) است و مسئله در تهیه شراب اینست که هسته میوه خورد یا شکسته نشود ، زیرا روغن حاصل از شکسته شدن یا شراب را فاسد و یا در طعم و مزه نهایی تاثیر بسیار زیادی دارد.
قفل هوا را هم میتوانید خودتان بسازید.
http://meysara3.blogspot.com/2007/11/blog-post_8822.html
در همین وبلاگ روی عناوین مختلف دست راست کلیک کنید تا تصویر آن ظاهر شود و از قسمت بالا هم به هر بخش دیگری که خواستید بروید و مقالات مربوطه آنرا مطالعه کنید.
شما و همه دوستان دیگر برای من حقیر ، عزیز و گرامی هستید.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست ناشناس عزیز
کشمش سبز را اگر خودتان در خانه تهیه کنید (که کار آسانی هم هست) خیلی بهتر از بقیه کشمش هاست. اصولا وقتی در مقاله ای اشاره به کشمش میشود منظور نوعی است که دارای رزین یا مواد نگهدارنده نباشد و مهم نیست قرمز ، سیاه یا سبز باشد بلکه فقط کشمش خالص و بدون مواد شیمیایی مورد نظر است.
موفق باشید.
ساقی

Anonymous ناشناس said...
ba arze salam khedmate saghiye gerami mer30 ke be soalam pasokh dadid hamishe doatoon mikonam,mikhastam age beshe az tasavir va akse kara va marahele tolide sharab va dastgeha ro bezarid ta estefade konim fekr mikonam in tor kheli behtar albate in faghat ye nazare kheli aghai az tarafe bachehaye jonoob damet garm movafagh bashid bye.

Anonymous ناشناس said...
با سلام و عرض تشکر.
اکثر شکر های موجود در بازارایران طبیعی هستند و به شکل کریستال چون که شکر های مصنوعی به شکل پودر هستند و مورد مصرف شیرینی پزیها و کارخانجات بستنی و تنقلات هستند.
پس من برم ودکاسیب زمینی روOK کنم.
با تشکر مجدد . .JAVAD

Anonymous ناشناس said...
با درود

میخواستم بدانم آیا میتوان به جای شکر یا عسل به عنوان پایه تخمیر و الکلاز از شکلات مایع استفاده نمود ؟

با سپاس

Anonymous 061 said...
ba salam va arze khaste nabashid be jenabe saghi,mikhastam age beshe akse ghorse mokhamere sharab ro bezarid vasam movafagh bashid

Anonymous دوست داره ساقي said...
salam mikhastam bedoonam doonehaye angoor age to zarfe takhmir nabashe va azash joda she eshkali to kar ijad mikone?motshakeram.

Anonymous ناشناس said...
با درود

میخواستم بدان در تهیه کالوا میتوان به جای رام از عرق کشمش استفاده نمود؟

سپاس

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز ناشناس
اگر منظور نظر شما تصاویر ابزار و نحوه کاربرد آنست که خواهش میکنم به وبلاگ زیر رجوع و در سمت راست آن ابزار و گاهی روش کار بصورت تصویری آمده است.
http://meysara3.blogspot.com/
اگر منظور شما فیلم کاربرد ابزار و یا مراحل تهیه است متاسفانه با سرعت اینترنت در ایران و نشاندادن فیلمی بسیار کوتاه شده و مثلا 15 دقیقه ای (از مراحل مختلف کار تخمیر در طول مدت دو ماه) نیاز به زمانی حدود یکساعت برای داونلود کردن دارد که از نظر منطقی و صرف زمان صحیح بنظر نمیرسد.
در عوض اگر به تصاویر دکر شده که معمولا با مقاله ها لینک شده اند و قدری تصور و تخیل بهتر میتوان به نتیجه رسید زیرا تصاویر تا حد امکان کوچک و قابل داونلود شدن سریع میباشند. سلام مرا هم به همه بچه های با محبت جنوب برسانید و دست بوس همگی آنها هستم.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز جواد
یک اشتباه کوچک در کار شده و یا شاید من منظور خود را درست تفهیم نکرده ام. شکر طبیعی شکریست که به آن مواد شیمیایی سفید کننده و یا بوبر زده نشده و معمولا رنگ آن از زرد کهربایی تا قهوه ای تیره است. آنچه در بازار موجود است و بنام شکر سفید (نه طبیعی) نامگذاری شده شکریست که ممکن است از چغند قند یا نیشکر تهیه شده باشد ولی بضرب مواد شیمیایی آنرا مشتری پسند کرده اند.
چودر قند که شما آنرا بنام شکر قنادی نامبرده اید نیز شکر تصفیه شده و سفید شده است با این تفاوت که کریستالهای بلوری آنرا آسیا کرده و سفیدتر بنظر میرسد.
کریستال شکر طبیعی هرگز رنگ سفید ندارد.
اینکه به شکر معمولی یا سفید بازار اطمینانی ندارم علت آنست که معلوم نیست این شکر صنعتی است و یا شکر معمولی تولید شده از مواد طبیعی است.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست ناشناس عزیز
آنقدر همه دوستان با ناشناس نظر میدهند که شاید در آینده باید آنها را ناشناس 425 یا 207 الف نامید. البته مهم نیست اگر شما تشخیص دادید چه پاسخی مربوط به چه سوالیست ، موضوع حل شده است.
شکلات مایع ماده ای طبیعی نیست بلکه در حقیقت کاکائو و روغن و شیرینی است. بخاظر وجود روغن در آن با شراب مناسبتی ندارد و آنرا فاسد میکند.
بنابراین پاسخ شما منفی است.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز 061
مخمر شراب معمولا بصورت قرص نیست بلکه دانه های ریز و بسته بندی شده در بسته های 5 گرمی تا 50 گرمی هواکشی شده است و از آنجا که در بازار ایران موجود نیست بنابراین تصویر آن نیز بیشتر گیج کننده است تا راهنمایی کننده ولی با اینحال به این تصویر مراجعه کنید.
http://meysara3.blogspot.com/2007/11/blog-post_9602.html
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوستدار ساقی
هر چه فکر کردم منظور سوال شما را متوجه نشدم و بهمین جهت باید چند جواب بدهم تا شاید منظور شما برآورد شود.
اگر منظور شما له کردن انگور و جدا کردن تفاله آنست که منظور شراب از آب انگور است و هیچگونه اشکالی ندارد و بسیار از این روش استفاده میکنند.
اگر منظور شما اینست که انگور را در ظرفی بریزیم و مخمر را در ظرف دیگر که خیر چنین امری کمکی به تهیه شراب نمیکند.
اگر منظور اینست که آب انگور را بگیریم و تفاله را در ظرفی و آب انگور را در ظرفی جداگانه بریزیم و بهر دو مخمر بزنیم پاسخ اینست که آنکه آب انگور است تخمیر میشود ولی آنکه فقط تفاله است و آبی ندارد تخمیر نخواهد شد.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به ناشناس عزیز
لطف کنید به همان مقاله و روش دوم تهیه مراجعه کنید پاسخ شما آنجاست.
موفق باشید
ساقی

Anonymous ناشناس said...
سلام
ببخشيد مي خواستم بدونم آيا به جاي مخمر مي توان از پکينگ پودر استفاده کرد؟ اگه آره به چه ميزان؟
با تشکر
امير

Anonymous hedayat said...
ba salam be saghi ..va baghi agha man avalin bare sharab andakhtam be harfe ye dostam goosh kardam 30 kg albalo shostam ba haste leh kardam rikhtam to ye dabe pelastiki hala rahi hast dorostesh konam ya na beram dahane dostamo servis konam...lotfan zood javab bedin

Anonymous امیر said...
سلام به ساقی غزیز

Anonymous بابک said...
سلام به استاد گران گدر.من شراب البالو کاملا با متد شما انداختم و شرابی گس با دهان مزه عالی و گیرایی عالیتر شده اولینش رو هم برای سلامتی شما زدیم.سوالی هم دارم منت بگذارید جواب دهید.شراب رو من داخل ظرف شیشه ای امیزه کردم بعد از امیزه شدن برای نوشیدن از ظرف شیشه ای به بطری پلاستیکی اب معدنی ریختم و بعد از استفاده حدود نیم لیتر در بطری اب معدنی باقی ماند بعد دو هفته رفتم زیر زمین دیدم شراب هوای داخل بطری رو مکیده و تقریبا مچالش کرده.علت چیست؟

Anonymous ناشناس said...
با سلام. ما که دیگه توی آلبالو غرقیم
یکی از آشناهای ما آلبالوهارو ریخته بود توی دبه کمی هم الکل ریخته بود و جلو آفتاب انداخته بود. خیلی بوی تندی میداد (الکل) به قول دوستم 25 روزه بود.
ماهم افتاد به نداریمون یه شیشه شربت آلبالو گرفتیم البته کارخونه ای. 600 سی سی بود حجمش.دوست ما یکی آب زیاد ریخت فک کنم حول حوش 3 لیترش کردیم.و یا 2.5. بعدا درش رو محکم بستیم. تا فردا که حدود یک لیتر از اون آلبالو 25 روزه ریختیم توش به جای مخمر.
توی دوتا ظرف آب 4 لیتری نصف کردیم.
هر روز باد میکرد دیگه بر آمدگی ظرف هم صاف شده بود انقد فشار توش بود.
از قفل هوای دست ساز خاطره خوبی ندارم.چون شراب سیب گذاشته بودم ئلی حیف شد. حالا یا از همین بود یا مخمر یا شکر کم بود حالا هرچی.
به سبک عامیانه گذاشتم بدون قفل هوا.
تا که امروز دیدم دراشون پاره شده ولی نایلونی که گذاشتم سالم هست و نذاشته هوا بره توشون.
دیگه دبه 8 یا 10 گرفتم ریختم توش.ببینم اگه جواب داد دیگه هر موقع شد با همین شربت آلبالو بسازم شرابی که میخوام رو.
محیطی که من گذاشتم از هواش مطمین نیستم ولی خنک هست گذاشتم اونجا و البته تاریک.
احتمالا بدم یه نئون ساز واسم قفل هوای شیشه ای درست کنه.
جواب میده با جنس نئون یا از ترکیه سفارش بدم بیارن واسم چندتایی؟؟

Anonymous ناشناس said...
با سلام به استاد بزرگوار ساقی نسل جوان !
متاسفانه به دلیل نداشتن اشنایی به وبسایت شما شراب البالو را به همان شیوه شراب انگور درست کردم منظور اینکه آلبالو تازه را دبه کردم با کمی شکد به مدت یک هفته هر روز هم زدم و پس از مدتی صاف کردم و دبه کردم . یک ماهی میگزرد ولی حاصل تلاشم چیزی به شبیع اب البالو با درصد الکل خیلی کم و کمی ترش و غلیظ . اکنون به نظر شما از حاصله تلاشم به چه روشی پیش بروم تا بتوانم یک شراب خوب به عمل بیاورم ؟ ممنون میشم اگر مرا راهنمایی کنید تا زحماتم به حدر نرود . با سپاس فراوان

Anonymous ناشناس said...
با سلام مجدد !
میخواسم از شما مشورت بگیرم که ایا به نظر شما حاصله ای که بدوست اوردم را دباره با روش جوشاندن و اضافه کردن مخمر و ادویه برای بدست اوردن نتیجه خوب اقدام کنم یا روش بهتری پیشنهاد میکنید ؟

Anonymous علیرضا said...
سلام
من تمامی دستورات شما رو جهت درست کردن یه شراب ناب پیش بردم و امروز بعد از 25 روز از صافی گذروندم و از روی کنجکاوی کمی هم چشیدم خیلی شیرین بود ، گیرایی نسبی خوبی داشت ولی شیرینی بیش از حدش نگرانم کرده ، راهنماییم کنید لطفا که چطور شیرینیش رو کم کنم، آیا اصلا امکانپذیر هست

Anonymous ناشناس said...
سلام ساقىِ جان
من ٥-٤ ليتر آب آب آلبالو دارم و چون عازم سفر هستم. نميتونم وسائل مورد نيازبراى تهبه شراب آلبالو را تهيه كنم و راستش طرز استفاده شون را هم بلد نيستم. ولى آيا يك دستور ساده و بي دردسر براى تهيه شراب آلبالو هست كه با اين مقدار آب آلبالو بشه كارى كرد؟
ممنون
سميرا

Links to this post:
ایجاد یک پیوند