شراب هندوانه

از شرابهای بسیار مطبوع و خوش طعم و بخصوص در ایام بهار بسیار دلچسب است. تهیه این شراب نیاز به سرعت عمل دارد و در صورت زیاد ماندن در معرض هوای آزاد ، طعم شراب خوب نمیشود. رنگ این شراب بستگی به رنگ هندوانه دارد و معمولا رُژه (قرمز کمرنگ) است.

مواد لازم:

پانزده لیتر آب هندوانه *

پنج گرم مخمر

هفتصد و پنجاه گرم عسل خوب

دو کیلو انگور سیاه رسیده

بیست و پنچ گرم بهار نارنج خشک

نصف لیوان آب مقطر

ابزار لازم:

یک عدد بشکه پلاستیک 20 لیتری (تخمیر اولیه)

یک عدد شیشه بیست لیتری (تخمیر نهایی)

آب سنج

قفل هوا

چوب برای همزدن

کیسه متقال یا کرباس

دستکش یک بار مصرف

22 عدد شیشه تیره رنگ با چوب پنبه نو

دستگاه اسکرو برای کار گزاری چوب پنبه

وقایع را یادداشت و برای اطلاعات بیشتر به جدول انتهورا مراجعه کنید.

طرز تهیه:

مخمر را با یک قاشق عسل در لیوان آب نیمه گرم کاملا حل کنید و بگذارید فعال شود.

انگور را کاملا له کنید و داخل بشکه بریزید.

* هندوانه باید در دمای هوای محیط باشد و اگر قبلا در یخچال بوده بمدت سه یا چهار ساعت در حرارت محیط نگهدارید. هندوانه را قبل از پاره کردن با آب سرد بشویید. با پارچه تمیز خشک کرده و با کارد تمیز و بکمک دستکش هسته ها را جدا کرده و آب بگیرید (از آب میوه گیری استفاده کنید. لازم است تفاله هندوانه جدا شود) و بلافاصله وارد بشکه کنید. سعی کنید فقط از قسمت قرمز هندوانه استفاده کنید.

مقداری از آب هندوانه را با عسل در ظرفی تمیز مخلوط و کاملا حل کنید.

مخمر را با عسل حل شده و بهار نارنج در بشکه ریخته و حدود ده دقیقه هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.

آب سنجی کنید.

مراتب را یادداشت کنید.

درب بشکه را بسته و قفل هوا را نصب کنید.

در مکانی با درجه حرارت بین 25-20 سانتیگراد دور از نور و عبور جریان هوا قرار دهید.

از روز سوم روزی یکبار بشکه را هم بزنید.

...................

هم زدن را آنقدر ادامه دهید تا تفاله انگور ته نشین شود.

با کمک کیسه پارچه ای شراب نیمه تخمیر را صاف و به بشکه شیشه ای منتقل کنید.

آب سنجی کنید.

قفل هوا را نصب کنید.

در محلی با درجه مطلوب (20 تا 25 درجه سانتیگراد) و تا زمانی که حباب هوا از قفل عبور میکند (معمولا حدود ده روز) نگهداری کنید.

دو روز پس از آنکه هیچگونه حبابی از قفل هوا خارج نشد ، در شیشه های از قبل تمیز و خشک شده ، سیفون کنید.

الکل سنجی کنید.

چوب پنبه ها را با فشار داخل دهانه شیشه ها کنید.

موم مذاب کنید.

.......................

در مکانی خنک و با زاویه ای که چوب پنبه زیر شراب بماند تا ایام عید نوروز نگهداری کنید.

این شراب مجلسی و با گز و سوهان عید نوروز همآهنگی شدید دارد. قبل از مصرف شیشه را قدری تکان داده و هم بزنید!

نوش جان

برچسب‌ها: ,

14 Comments:
Anonymous ناشناس said...
ممنون
ممكنه بقرماييد مخمر اسم تجاريش چيه و از كجا ميشه خذريدش

Anonymous ناشناس said...
با عرضه سلام و خخسته نباشید خدمت ساقی خمار
میخواستم بدونم چند روز باید شراب رو هم زد شما گفتین که بعد از سه روز شراب رو روزی یک بار هم بزنید ولی نگفتین که این کار هم زدن باید چند روز انجام داده شود

Anonymous bahram said...
سلام اگه میشه در مورد مخمر و انواع آن برام به جی میلم بفرستید راستی از خمیر مایه (رضوی) هم میشه استفاده کرد ممنون میشم اگه به جی میلم بفرستین
piran.bahram@gmail.com

Anonymous ناشناس said...
با عرضه سلام و خخسته نباشید خدمت ساقی خمار
میخواستم بدونم چند روز باید شراب رو هم زد شما گفتین که بعد از سه روز شراب رو روزی یک بار هم بزنید ولی نگفتین که این کار هم زدن باید چند روز انجام داده شود

Anonymous aafshari07@gmail.com said...
با سلام خدمت ساقی بزرگ میخواستم بپرسم منظور از آب سنجی چیست؟ لطفا توضیح فرمائید. باتشکرفراوان

Anonymous ناشناس said...
با سلام .. من روش ابتکاری در مورد شراب هندوانه دارم امیدوارم مورد توجه قرار بگیره ... من یک هندوانه بزرگ رو از 5 جا با سرنگ عرق دو انشه 60 % یا اگر نشد الکل سفید 70 % تزریق میکنم و یک روز جلوی افتاب و 15 الی بیست روز در دمای 30 درجه در سایه نگه داری میکنم و بعد کل هندوانه میشه شراب توش پر از اب میشه و مواظب باشین نترکونین . نوش جان .
ممنون از شهرستان پارس اباد مغان .

Anonymous ناشناس said...
کانال تلگرامی رهروان انتهورا :
R_antahoora@

Blogger Unknown said...
سلام حتما باید یک ردز توی افتاب باشه؟

Blogger Unknown said...
سلام خسته نباشید لطفا کمکم کنید زنجبیل و بهار نارنج و دارچین چه کاری تو شراب انجام میدن

Anonymous ناشناس said...
سلام بهترین مخمر نخود به همراه گندم حلیمی خرد شده است البته برای تهیه شراب سیب می توانید از پودر هسته خرما بعنوان مخمر شراب استفاده کنید که معجزه می کند.

Blogger Unknown said...
انقدر ادامه میدین تا مواد برن پایین و اب بالا بیاد.معمولا دو هفته نهایت سه هفته میشه

Anonymous ناشناس said...
درود
چوب دارچین از کپک و ترش شدن جلوگیری میکنه، چوب زنجبیل هم برای طعم و گرمی شرابهئی که خاصیت سردمزاجی دارند بکار برده میشه .
پایدار و پاینده باشید

Anonymous ناشناس said...
بجای عسل میشه از شکر استفاده کرده ؟

Anonymous ناشناس said...
بله میتوانید از شکر استفاده کنید