کالوا

کالُوا نوعی لیکور شیرین و معطر و دارای انواع گوناگون میباشد. بزبان انگلیسی Kahlua نوشته میشود ولی تلفظ صحیح آن kah-loo-aah میباشد. این لیکور تیره رنگ ، شیرین و قدری غلیظ و ماده اصلی در این لیکور قهوه و * وانیل است.

سازنده آن یک دهقان مکزیکی و از سال 1939 به بازار عرضه شده است. کارخانه آن در سال 1995 به یک سرمایه دارد فرانسوی فروخته شد که کارخانجات ابسولوت سوئد را نیز خریداری کرده است. این لیکور را به تنهایی و یا با سایر مشروبات مخلوط و حتی در تهیه کیک و همراه بستنی نیز بکار برده میشود.

در عین تنوع ، تهیه این لیکور ساده است و هر کس با ذوق و سلیقه خود میتواند نوعی از آنرا تهیه کند.

در زیر نمونه انواع خانگی آن توضیح داده شده و در ضمن چند نوع کوکتل هم توضیح داده شده است.

* منظور از وانیل در غلاف یا نیام است که دارای ساقه ای سیاه و دراز تر از لوبیا سبز میباشد. اگر از ساقه وانیل استفاده میکنید با نوک کارد تیزی آنرا از طول نیمه کرده و به قطعات یک سانتی قسمت کنید. نیازی به خارج کردن قطعات وانیل از کالوا نیست.

درجه الکلی کالوا بین %25 تا 32% متفاوت است.

کالوای اصل (نوع مکزیکی)

مواد لازم:

قهوه ترک 30 گرم (در مکزیک از قهوه محلی استفاده میشود)

وانیل غلافی 3 عدد (وانیل خشک شده در نیام)

رام یا عرق نیشکر 400 سی سی

عصاره ذرت (میتوان از مالت ذرت نیز استفاده نمود) 100 گرم

آبجوش نیم لیتر

شکر 350 گرم

مغز فندق سائیده (پودر) 30 گرم

طرز تهیه:

پودر فندق را در ماهیتابه ریخته و روی شعله قرار دهید و با قاشق چوبی همبزنید تا بوداده و رنگ آن قهوه ای تیره شود ولی نسوزد.

آب را جوش آورده و قهوه ترک ، شکر ، فندق بوداده ، عصاره ذرت و دو ساقه ریز شده وانیل را اضافه کنید و مرتبا هم بزنید تا کاملا مخلوط و ته نگیرد. کف روی ظرف را بگیرید. مدت یکساعت با شعله ملایم جوش ریز بزند و گاهی همبزنید.

بگذارید خنک شود و از جوراب نایلون زنانه آنرا عبور دهید تا صاف شود.

یک ساقه بریده شده وانیل را اضافه کرده و تا زمانی که حجم آن به حدود 250 سی سی برسد ، آنرا ملایم بجوشانید.

بگذارید خنک شده و رام یا عرق نیشکر را اضافه کنید و در شیشه 750 سی سی ریخته درب آنرا محکم کنید و به پهلو بمدت 2 ماه بخوابانید تا کاملا آمیزه شود.

کالوا - 1

مواد لازم:

آب جوش یک لیتر

شکر یک کیلو

قهوه فوری (مثلا نسکافه) 125 گرم

نیام وانیل یک عدد

ودکا نیم لیتر

طرز تهیه:

آب و شکر را جوش آورده تا حل شود و بگذارید سرد شود.

قهوه را اضافه کنید و با همزن دستی همبزنید.

ودکا را اضافه و همبزنید.

در طرف در بسته ای ریخته و آنرا بمدت 15 روز و هر روز یکبارحدود 5 دقیقه بشدت همبزنید.

در محل سرد و خنکی بمدت یکماه بگذارید تا آمیزه شود.

کالوا - 2

مواد لازم:

براندی ، رام یا ودکا نیم لیتر

شکر 800 گرم

آب جوش نیم لیتر

قهوه فوری 60 گرم

یک نیام وانیل یا 2 ق.چ. عصاره وانیل اصل

طرز تهیه:

آب را جوش آورده ، شکر و قهوه و وانیل را اضافه کنید.

بگذارید کمی خنک شود و سپس مشروب مورد علاقه را اضافه کنید و بشدت همبزنید.

در ظرف در بسته مناسبی ریخته و در محلی تاریک و خنک بمدت 4 هفته نگهداری کنید تا آمیزه شود.

این مقدار 1.5 کوارت بدست میدهد.

اگر مایل بودید میتوانید 30 گرم شیره شکلات نیز استفاده کنید.

کالوا – 3

مواد لازم:

شکر 1.75 کیلو

آب 1 لیتر

قهوه فوری 350 گرم

عصاره وانیل اصل 3 ق.چ.

ودکا 750 سی سی

طرز تهیه:

آب را جوش آورده ، قهوه و شکر را در آن ریخته و بگذارید تا سه ساعت با شعله ملایم بجوشد تا مقداری از آب آن بخار شده و شربت تیره رنگی تولید شود. گاهی همبزنید.

بگذارید خنک شود ، ودکا و وانیل را اضافه کنید و در شیشه یا ظرف مناسبی ریخته و در جای سرد و تاریکی تا 15 روز آمیزه کنید.

چند نوع کوکتل

کوکتل قهوه:

1 قسمت کالوا

1 قسمت قهوه ترک یا نسکافه

مخلوط و روی فنجان کمی خامه اضافه کنید. با نی نوشابه سرو کنید.

روس سیاه:

1 قسمت کالوا

2 قسمت ودکا

در لیوان کوتاهی ریخته و سرو کنید.

روس سفید:

1 قسمت کالوا

1 قسمت ودکا

1 قسمت شیر پر چرب یا خامه زده شده

قطعات یخ

یخ را در لیوان ریخته ، ابتدا کالوا و سپس ودکا را اضافه کرده و روی آن شیر یا خامه بریزید و با نی نوشابه سرو کنید.

سومبررو:

1 قسمت کالوا

2 یا 3 فسمت شیر یا خامه زده شده

در لیوان بلندی ریخته و همبزنید (استفاده از یخ اختیاری است) با نی نوشابه سرو کنید.

خامه با سودا:

2 قسمت کالوا

1.5 قسمت خامه زده شده

4 قسمت سودا

کالوا را با خامه در همزن دستی ریختهو کاملا همبزنید.

در لیوانی بلند ریخته و روی آن سودا اضافه کنید. با نی نوشابه سرو کنید.

جگر سوزان:

2 قسمت ودکا

1 قسمت کالوا

یک قاشق غ.خ. عسل

کمی یخ خورد شده

در همزن ریخته و بشدت همبزنید. در لیوان بلندی ریخته و با نی نوشابه سرو کنید.

برچسب‌ها:

74 Comments:
Anonymous ناشناس said...
با درود

استاد ، اين وانيل در نيام را از كجاها ميشه تهيه كرد؟عطاريها؟ بقاليها؟

Blogger انتهورا said...
با سلام
فقط عطاریها و ادویه فروشیها دارند و گاهی هم فروشگاههای بزرگ و فروشندگان لوازم شیرینی.
موفق باشید
ساقی

Anonymous ناشناس said...
آقای ساقی واقعا ممنون که به نظر خوانندگان بلاگت توجه می کنی ( من همونم که از شما درخواست لیکور کرده بودم)...و عجب چیز خوبی هم آموزش دادی .راستش من یه جور کالوا از اینترنت یاد گرفته بودم.چیز خیلی خوبی هم شده بود .اما این آموزش شما خیلی کاملتر و عالیتره .تازه شما 4 نوع کالوا آموزش دادید . و این محشره .از شما یه دنیا ممنونم . پاینده باشید

Anonymous ناشناس said...
از شیشه ی بی می،می بی شیشه بجویید
حق را به دل خالی از اندیشه بجویید.

از التفات و توجه شما بسیار سپاسگزارم و ممنون.از اینکه شیشه بی می ما را سرشار از می صاف و بی شیشه عشق و محبت خودت میکنی ممنونم
و اینکه دانسته هایتان را دریغ نمیدارید برای من الگوست.دوستتان دارم.

Blogger mohsen said...
با سلام و عرض ادب و احترام
استاد از زحمات هميشگي و شبانه روزي شما تشكر مي كنم و اميدورام كه هميشه سربلند و سلامت باشيد.
استاد آيا روش يا مقادير مشخصي جهت سرو پيك مشروب وجود دارد منظورم اين است كه در هر مرحله مي بايست به عنوان ساقي چقدر به افراد خوراند؟ تا گيرائي مناسب تر باشد.
در ضمن در بازار حسن آباد تهران هيچ اثري از دستگاهي كه بتوان با آن چوب پنبه را در بطري جا دارد وجود ندارد آيا شما راه با دستگاه دست سازي را پيشنهاد مي كنيد.
بيار ساقي درياي مشرق و مغرب
كه ديرمست شود هر كه مي خورد به دوام

Anonymous ناشناس said...
با سلام
اگر درجه حرارت محيط بيشتر از مقدار معمولي باشد كه بايد در زمان آميزه و در شيشه بودن شراب باشد چه اتفاقي مي افتد.

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست ناشناس عزیز
قدیمها مثلی بود که البته در آن مناقشه نیست:
یا مکن با پیل بانان دوستی
یا بنا کن خانه ای در خورد پیل
اینجا یک وبلاگ اطلاعاتی است و مطالب نوشته شده هم رد و بدل اطلاعات دو طرفه است. مشاهدات و تجربیات و مشکلات دوستان است که این وبلاگ را پربار میکند.
من هم از لطف شما دوست عزیز ممنون و سپاسگزارم.
دنیا بکام
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز احسان
این نهایت انسانیت و معرفت شماست که حقیر را مورد لطف قرار داده اید. حقیر خود را کوچکتر از آن میداند که که مورد چنین محبتی قرار بگیرد.
ایام بکام
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام بد دوست عزیز محسن
با تشکر از محبت شما ، میزان سرو مشروب بستگی به مقدار درجه الکلی آن مشروب دارد. خواهش میکنم به آدرس زیر مراجعه کنید:
http://meysara4.blogspot.com/2007/11/1.html
و با مراجعه به لینکهای داده شده و بخصوص تصویر زیر در مورد استاندارد مصرف مشروبات:
http://meysara3.blogspot.com/2007/11/blog-post_9437.html
در مورد چوب پنبه زن همانگونه که قبلا هم توضیح دادم متاسفانه پیدا کردن این ابزار خیلی مشکل است و اگر به تصویری که قبلا منتشر شده زیر مراجعه کنید:
http://meysara3.blogspot.com/2008/04/blog-post_13.html
ابزار تصویری در قسمت چپ ساده ترین نوع است ولی باز هم در بازار نیست ولی اگر تراشکار آشنا و یا ابزار ساز خوبی آشنا دارید میتوان آنرا از هر نوع فلزی حتی آلمونیوم تهیه نمود ولی مسلما تراشیدن چوب پنبه راه صحیحی نیست.
اگر فرصتی پیدا شد و با این رسامی حقیر که بدرد لای جرز دیوار میخورد سعی میکنم طرح ساخت آنرا تهیه و منتشر کنم.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست ناشناس عزیز
بالا بودن درجه حرارت محیط در روشهای طبیعی تخمیر دو اشکال بزرگ را فراهم میآورد.
1- فعال ماندن مخمرها که تحت شرایطی میتواند قارچها و باکتریهای دیگر را فعال نموده و شراب یا آبجو را فاسد کند و بر طعم و مزه شراب یا آبجو اثر مستقیم دارد.
2- معلق ماندن ذرات ریز و عدم رسوب کامل آنها که باعث کدر ماندن و تیرگی رنگ شراب یا آبجو میشود.
موفق باشید
ساقی

Anonymous ناشناس said...
سلام
من يک سؤال ساده داشتم و آن اينکه در تهيه شراب (برای من شراب خرما)، اگر بخواهم کمتر از مقداری که شما دستور کرده ايد تهيه کنم،مثلاً نصف آن،بايد تمام مقادير دستور شما را در 1/2 ضرب کنم يا مثلاً برای 1/3 حجم شراب دستورتان،مواد لازم آن را هم در همان 1/3 ضرب کنم و به همين ترتيب...
متشکرم-مُسکر

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست ناشناس عزیز
از دیدی منطقی پاسخ به سوال شما مثبت است ولی چه از دیدی علمی و چه تجربی ، عملکرد و بازده کار یکسان نخواهد بود.
بگذارید مثال ساده ای بزنم:
اگر در خانه شما جهت تهیه خوراک معینی برای ده نفر غذا بخواهید تهیه کنید مسلما مقدار معینی مواد اولیه نیاز دارید. حال با دقت تمام آن مواد اولیه را تقسیم به ده کنید و همزمان این دو غذا را در دو دیگ و بطور حداگانه ولی توسط یک آشپز بپزید ، طعم و مزه این دو عذا کاملا متفاوت است.
علت آنست که مولکولهای ترکیبی (در اینجا وزن و مقدار مواد اولیه) هر چه بیشتر باشند طعم و رنگ و مزه و باصطلاح خودمان جا افتادگی آن خوراکی بهتر خواهد بود.
مقدار 5 لیتر از هر نوع شرابی تقریبا حداقلی است که فرمول و مواد اولیه برای آن تهیه میشود. مشکل و مسئله اصلی عملکرد و توانایی مخمر است. بخصوص که در ایران از مخمر اصلی شراب کمتر استفاده میشود و بجای آن از مخمرهای کیک و نان استفاده میشود.
اگر برای 5 لیتر شراب مثلا 5 گرم مخمر خواسته شده معنی آن نیست که برای یک لیتر یک گرم کافیست و همچنین اگر برای 5 لیتر 250 سی سی دور ریز (رسوبات ته شیشه) پیش بینی شده معنی آن نیست که با یک گرم مخمر 50 سی سی رسوب ته شیشه جمع میشود.
از طرفی دیگر مقدار یک گرم مخمر آن توانایی و قدرت را ندارد که یک لیتر شراب خام را وادار به تخمیر سالم کند و اغلب نتیجه آنست که شراب بدست آمده یا کاملا تخمیر نشده و یا طعم و مزه آن با مقدار تولیدی از فرمول 5 لیتر تفاوت کامل دارد.
امید که موصوع برایتان روشن شده باشد.
موفق باشید
ساقی

Anonymous ناشناس said...
سلام عزیز دل.
با درود و شاد باش..ما کالوا را ریختیم..انشاا.. که دل بی شکیب من شیطان و کم طاقت نشود و بی موقع به سر شیشه نرود...
چند تا سوال داشتم که اگر زحمتی نیست جواب دهید.
1.آیاburbon همان ودکای جو -ویسکی ارزان است که دستورش را داده اید؟
2.آیا برای اینکه رنگ ارغوانی گل ختمی به سادگی از داخل نوشیدنی اکلی یا غیر الکلی محو نشود راهی هست؟

Anonymous ناشناس said...
جالب بود
در اولین فرصت امتحانش میکنم

Blogger انتهورا said...
با سلام به احسان عزیز
امید آن دارم که محصول خوبی از آب درآید که این لیکور هم ساده و هم خیلی متنوع است
بوربن نوعی مشروب آمریکایی ساخت ناحیه ای بهمین نام در ایالت کنتاکی است. این مشروب انواع مختلف داشته و از 38 درجه تا 51 درجه است. از تخمیر ذرت و جو بدست آمده و درست مانند ویسکی در بشکه چوب بلوط (نوع آمریکایی) بمدت یک تا سه سال آمیزه میشود. میتوان آنرا ویسکی آمریکایی نامید.
بعضی از رنگها (فنل ها) و طعم ها (استر ها) در الکل ابتدا رنگ و بوی خود را تقریبا از دست میدهند (در نور شدید یا گرمای زیاد) ولی با خواباندن یا جا افتادن آن مشروب در مدت طولانی با جلوه بیشتر و طعم بهتر باز میگردند. بنابراین اینگونه رنگها یا طعم ها باید مدت زیادی در حالت استراحت مشروب و در جای خنک و تاریک بماند تا باز گردد.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز شهاب
به امتحانش میارزد البته اگر طعم قهوه را دوست دارید.
موفق باشید
ساقی

Anonymous ناشناس said...
به به...بسیار ممنون و متشکر.پس ما فعلا صبر میکنیم..پاینده باشی عزیز.

Blogger golpesar said...
سلام ساقي جان
خوبيد؟
خيلي كارت درسته عزيز
مثل هميشه با موضوعي باحال آپ كرديد.
براي ما تنبلا همين خوبه. چند نوع ادويه و عطريات رو با وتكا يا چيزه ديگه قاطي كنيم و بزنيم به بدن.
اما من بيشتر از همه با حالي كه شراب ميده لذت ميبرم. اميدوارم كه اين مشروب هم مثل شراب شنگول و سرحال كنه نه مست و گيج.
ببينم عزيز!
چيزي سراغ نداري آدم درست كنه بخوره صبر آدمو زياد كنه تا دنيا رو بشه تحمل كرد! تا شايد با اين صبر ما يه شراب خورشيد درست كنيم؟
حوصله رو هم زياد كنه؟ راستي
فداي شما ساقي باحال و كار درست و مشتي و با صفا و...
هميشه شاد باشي و سلامت و سربلند به لطف خدا
و
خدانگهدارت باشه هميشه

Blogger انتهورا said...
با سلام به احسان عزیز
صبوری کن صبوری کن صبوری
فراموش نکن که در اثر صبر نوبت ظفر آید
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز گل پسر
شراب را حدود ده روز بعد ازتخمیر و زمانی که میخواهید به بشکه دوم و تخمیر نهایی منتقل کنید قابل نوشیدن است ولی .... این شراب دارای مقداری گاز محلول است که باید خارج شود ، دارای مقداری زیادی ذرات معلق است که باید ته نشین شود و از همه مهمتر دارای خامی مخصوصی است که نیاز به زمان و استراحت دارد که جا بیافتد. اگر این دو سه مطلب را ندیده بگیرید که باعث بد طعمی و بد رنگی وخامی شراب است کنار بگذارید و اهمیتی نداشته باشد ، تقریبا بعد از 10 روز هر شرابی را میتوان نوشید.
در ادبیات لطیف ایران به کمتر نویسنده یا شاعری بر میخوریم که در وصف شراب و شور مستی آن قلم به رقم نبرده باشد. امر توصیف را نمیتوان بر پدیده ای روا داشت مگر آنکه تجربه آنرا شده باشد.
کمتر ادیبی از گذشته و حال ، نطیر خیام نیشابوری ، اوحدی مراغه ای ، سعدی شیرازی ، مولای رومی ، ابو سعید ابوالخیر ، محتشم کاشانی ، بابا طاهر عریان ، خواجوی کرمانی ، شیخ بهایی ، صائب تبریزی ، خواجه حافظ شیرازی ، منوچهری دامغانی ، فریدون توللی ، کارو ، شهریار و هزاران شورحال دیگر را میتوان یافت که در وصف یا ضم شراب و در حال و حالتی سرشار از لطافت مستی و حتی بینش و آگاهی کامل کلامی تقریر نموده اند. این هم سند این ادعا که نشانه اطلاع کامل شوریده حال از شراب است:
که اي شراب اجل کرده در جواني نوش
بيا و از کف حورا مي طهور بنوش
فردا شراب کوثر و حور از براي ماست
و امروز نيز ساقي مه روي و جام مي
ساقيا بده جامي ، زان شراب روحاني
تا دمي برآسايم ، زين حجاب جسماني
شراب ارغواني چارۀ رخسار زردم نيست
بنازم سيلي گردون که چهرم ارغواني کرد
يک جام شراب ، صد دل و دين ارزد
يک جرعه مي ، مملکت چين ارزد
و در نهایت کلام اینهم پاسخ صبوری شما شما از زبان دوست:
که اي صوفي شراب آن گه شود صاف
که در شيشه برآرد اربعيني
همیشه شاد و همیشه خوش باشید.
ساقی

Anonymous ناشناس said...
با سلام خدمت استاد محترم

فرمودید برای تهیه شراب برای مبتدیان
3 لیتر اب انگور پاکتی رقیق+2لیتر آب و شکر(500 تا 700 گرم)+مخخمر و ....
من این کار را کردم و شراب در روز پنجم است و بسیار وضعیت رضایت بخشی دارد.
حالا من یک بشکه شفاف 10 لیتری تهیه کردم و میخوام این بار 10 لیتر تهیه کنم. حالا این فرمول 5 لیتر را ضرب در 2 کنم برای 10 لیتر؟
یعنی 6 لیتر اب انگور پاکتی رقیق+ 4 لیتر اب و شکر(100 تا 1400 گرم شکر؟)

منتظر جواب شما هستم

این شعر تقدیم به استاد عزیز


گر می نخوری طعنه مزن مستان را
بنیاد مکن حیله و دستان را
تو غره به خود مشو که می می نخوری
صد لقمه خوری که می غلامست آن را

Anonymous ناشناس said...
ساقي سلام
اگه ميشه دستور تهيه شراب توت فرنگي رو منتشر كنيد البته اگر قبل از رسيدن فصل توت فرنگي باشه كه خيلي بهتره. دست شما خيلي مرسي بابت زحماتتون

Anonymous ناشناس said...
dorod
nazareton dar mored likor ba aragh mojod dar bazar (sagi) chieh?

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز شهاب اینهم فرمول برای ده لیتر شراب از آب انگور (همان مارکی که خودتان میدانید)
آب انگور 6 لیتر
آب جوشیده و خنک شده 4 لیتر
شکر 1.2 کیلو
مخمر 8 گرم
روش کار و فعال کردن مخمر و .... را خودتان بهتر میدانید و استادید.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز پوریا
تهیه شراب توت فرنگی قدری با شراب توت (سفید یا سیاه) تفاوت دارد. عات آنهم وجود اسیدهای زیادتر در توت فرنگی است ولی بچشم.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز ناشناس
با مطالعه مطالب این وبلاگ و اگر با دیدی کنجکاو و دقیق همه آنها را بررسی کنید متوجه میشوید اساس و چهارچوب مطالب این وبلاگ بر تولیدات خانگی و تجربیات فردی در مورد تولید فردی است.
حقیر در عین حالی که روشهای ممکن و ساده تولید خانگی را توضیح میدهم از دوستان بطور آشکارا یا ضمنی میخواهم که از دو چیز پرهیز کنند:
1- تولید انبوه بمنظور استفاده تجاری
2- استفاده از الکلهای نا مطمئن در بازار. (منظور این نیست که اینگونه الکلها در موارد مصرفی توصیه و تاکید شده کارخانه سازنده ، مطمئن نیستند بلکه این الکلها برای نوشیدن و مصرف خوراکی تهیه نشده و حتی بعضی اثرات مسموم کنندگی شدید دارند)
اگر مایل به تهیه الکل خوراکی با درجه بالا هستید به مقاله " عرق دو آتشه " به آدرس زیر رجوع کنید.
http://meysara1.blogspot.com/2007/12/blog-post_6657.html
و سپس به مقاله ویشنوکا رجوع کنید.
http://meysara1.blogspot.com/2007/12/blog-post_5118.html
با عرض شرمندگی ، در مورد استفاده از الکلهای موجود در بازار متاسفانه کمکی از من ساخته نیست.
ساقی

Anonymous ناشناس said...
شرمنده استاد
ولی یه عرض دیگه هم داشتم
با توجه به اینکه آب سنجی و تایین درجه شیرینی برای وارد کردن در جدول انتهورا در اب انگور انجام میشه آیا اضافه کردن اب باعث به هم ریختن فرمول نمیشه؟
و با توجه به رقیق بودن آبمیوه های پاکتی شراب نهایی بیش از حد رقیق و کم رنگ نمیشه؟
و ابا نمیشه به جای آب از آبمیوه استفاده کرد یعنی کلا آب استفاده نکنیم و مقدار شکر رو که فرمودید توی آبمیوه حل کنیم؟
با این کار به غلضت و کیفیت بهتری میرسیم؟

باز هم عذر میخوام از اینهمه سوال
شرمنده

Anonymous ناشناس said...
با عرض سلام خدمت استاد ارجمند،
با سپاس از اطلاع رسانی جنابعالی لطفا در صورت امکان روش تهیه شراب البالو را هم توضیح بفرمایید وایا روش تهیه آن همانند گیلاس است یا نه؟
پاینده و پیروز باشید
رامین

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز
البته انتخاب اصلح با شماست ولی بهتر است به آن آب اضافه کنید چون آب انگور پاکتی مزبور کنسانتره (تغلیظ شده) است
در ضمن نیازی به آب میوه اضافی نیست ولی باز هم اگر صلاح میدانید ، اضافه کنید
زندگی با گذران تجربه ها بدست میآید.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست ناشناس عزیز
آنهم بچشم ولی هنوز قدری زود است و گرفتاری هم فراوان
موفق باشید
ساقی

Anonymous ناشناس said...
سلام عزیز دل.
شاید با پاسخی که شما به آقای ناشناس دادید سوال دوباره من امری خطا باشد.اما چون امروز یکی از دوستان میگفت در تهیه لیکور ها و بخصوص قهوه از الکل گندم داروخانه استفاده کرده و نتیجه خوب بوده است و در دستور هایی به الکلی به نام grain alcohol و با مارک everclear برخورد کردم،و سوالی برایم پیش آمد که آیا تهیه کردن لیکور با الکل گندم داروخانه،از طرف شما مورد تایید است یا نه.از آنجا که نظر گرانبهای شما برای ما حجت است،ما را از فیض تجربه و درایت خود محروم نفرمایید،که من به سعی خود نمودم صد اهتمام و نشد.
به شادی.

Anonymous ناشناس said...
درود به ساقی مهربان
تا ز میخانه ومی نام ونشان خواهد بود
سر ما خاک ره پیر مغان خواهد بود

Anonymous ناشناس said...
با درودی دوباره

استاد من در مورد ساخت برج تقطیر خانگی تحقیق کردم.

فقط خرید قطعات مسی آن در تهران بیش از 120000 تومان هزینه دارد. البته با قیمتهای سال 86.

در نقشه شما از سه راهی 38*38*12 استفاده شده که متاسفانه حتی 38*38*15 هم یافت نشد. اما 38*38*22 هست که هزینه را بالا میبرد.

فکر میکنم ساخت این برج حدود 220 تا 250 هزار تومان هزینه دارد.

تا زهره و ماه در آسمان گـشت پدید
خوشــتر ز می نـاب کسـی هـیچ ندید
من در عجبم ز می فروشـان کـایشان
زان به که فروشند چه خواهند خرید

Anonymous ناشناس said...
ممنونم
نکته ظریفی را که در فرمایشات شما بود گرفتم.

سوال نکن!
تجربه کن!



پاینده باشید

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز احسان
همانطور که پاسخ به دوست ناشناس عزیزمان هم توضیح دادم ، حقیر با استفاده از هرگونه خرید و فروش الکل (بهر صورت) چه قاچاق و چه حتی اینروزها بطور آزاد از هر منبعی مخالفم ولی این باعث نمیشود که کسی را منع کنم و مانع از نحوه زندگی کسی باشم فقط از راهنمایی در مورد آن معذورم
دنیا بکام
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست ناشناس عزیز
من کوچک شما هم هستیم
جهان بکام
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز علی
متاسفانه با قیمت های امروزی بازار تهیه این ابزار بسیار گران تهیه میشود حتی در بازار غرب (البته مدل کارخانه ای آن) کمتر از 800 دلار نیست. البته نمونه های 5 لیتری آن حدود 400 تا 500 دلار است.
در مورد سه راهی 12*38*38 ، یکی از دوستان که خودش اهل کارهای فنی است برایم نوشته در اهواز همه اقلام را تهیه نموده و دست اندر کار ساخت آنست. هرچند بعد خبری از ایشان نشد ولی حتی اگر نمونه آن در بازار یافت نشود صنعتگران براحتی میتوانند این وسیله را بسازند. کار زیادی نمیبرد و لی وارد بودن میخواهد.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
دوست عزیز شهاب
نکته را تا حدی درست گرفته اید ولی نه کامل.
من هرگونه راهنمایی که در مورد مشکلات باشد ، پاسخگو هستم ولی بسیاری از پیشرفت ها (در تمام زمینه های علمی و عملی دنیا) با ابتکار و تجربه و یافتن راههای میسر یا حتی نا ممکن دیگر پدید آمده است و اینکه آیا میشود یا نمیشود این ذوق و خلاقیت و اراده شخص و صد البته داشتن حداقل دانش هر چیزیست.
امید منظور مرا درک کرده باشید که:
بهشت را به بها دهند نه به بهانه
آرزویم موفقیت شماست
ساقی

Anonymous ناشناس said...
حافظ شيراز مگر وصف مرام تو کند

Anonymous ناشناس said...
نظرتان روشن شد...
در خانه اگر کس است..یک حرف بس است.
یا حداکثر دو حرف...
ممنونم عزیز.

Anonymous ناشناس said...
با درود

دوست عزیزم لطفا توضیح دهید آیا از توت فرنگی هم میتوان شراب گرفت ضمنا در مورد نحوه تهیه مارتینی هم توضیح دهید

ساقیا عمر دراز و قدحت پر می باد
که به تدبیر تو تشویش خمار آخر شد

Anonymous ناشناس said...
با سلام مجدد به استاد گرام

فرموده بودید نگهداری طولانی شراب یا آبجو در ظروف پلاستیکی باعث تغییر در مزه و طعم و .. میشود و در قسمت معرفی چوب پنبه ها انواع پلاستیکی ان را هم ذکر کرده بودید.
سوال:
آیا استفاده از شیشه ها یی با درب پلاستیکی برای نگهداری مشروب مناسب هستند؟
این قضیه چوب پنبه و شیشه برای من تبدیل به یک مشکل اساسی شد

و چرا اسکرو کردن شیشه ها با تشتک برای مدت طولانی صحیح نیست

Anonymous ناشناس said...
سلام ساقی جان

من تازه کارم و راهنمایی میخوام. چند روز پیش کمی سیب + آب گرم + مخمر آبجو (قرصش رو پودر کردم) با هم قاطی کردم و گذاشتم. بعد از 4 روز که نگاه کردم بوی cognac میداد و من فکر کردم که درست شده. برای همین با صافی ذراتش رو گرفتم بطری رو شستم و ریختم توی همون بطری حالا بعد از 3 روز که اومدم بهش سر زدم دیدم کمی بویش حالت اسیدی یا یه چیز مثل سرکه هست یعنی بوی cognac + خیلی کم سرکه. نمیدونم کارم تا اینجا درست بوده یا نه !
ممکنه ایراد از اینا باشه ؟
1- بطری پلاستیکی بود
2- قفل هوا چون سوراخ شد آب نتونستم بریزم توش (هر چقدر هم چسب زدم باز چمه میکرد)
3- شاید هوا خورده بهش اینطوری شده (وقتی داشتم تصفیه میکردم.البته با یک پلاستیک روش رو گرفتم که هوا خیلی بهش نرسه !)

4- یکمیش رو هم خوردم بنظرم خیلی کم الکل داره یا شده سرکه یا شکر هایی که هنوز تخمیر نشدن مزه الکلش رو از بین می برن چون وقتی می خورم مزه شکر توش محسوسه !

ببخشید زیاد شد

Anonymous ناشناس said...
با سلام خیلی تشکر میکنم از وبلاک خوبتون امید وارم همه از این وبلاک دیدن کنند

Anonymous ناشناس said...
با عرض سلام وخسته نباشید
می خواستم بپرسم که شراب سیب چند وقت باید بمونه تا خوب جا بیفته.

Anonymous ناشناس said...
ساقی جان سلام.
میشه برام توضیح بدید مست کردن یعنه چه و چطوریه ؟
چه حسی داره؟
اخه من تاحالا مشروب نخوردم.
خیلی ممنون.

Anonymous ناشناس said...
سلام ساقی جان
امیر هستم مزاحم همیشگی
ساقی جان در تهیه شراب سیب باید قبل از آبگیری سیبها را شُست؟

Anonymous ناشناس said...
ساقی جان سلام
من 3 سؤال داشتم،محبت کنيد و من را راهنمايی کنيد:
1-بدون چگالی سنج چگونه می توانم شراب خرما را درست کنم،به عبارت ديگر ، بهترين راه برای زمانيکه چگالی سنج (آبسنج) در دسترس نيست چيه؟
2- آبجو چه مزايا و کمبود هايی را از نظر تغذيه ای و درمانی نسبت به ماء الشعير دارد؟
3-چطوری ميتونم ماءالشعير درست کنم؟
پيشاپيش تشکر میکنم
تهمتن

Anonymous ناشناس said...
با درود

دوست عزیز اگر امکان دارد لینک ویدئویی را که نحوه قرار دادن چوب پنبه بر درب بطری را آموزش میداد بگذارید

Anonymous ناشناس said...
بله ای مورد را من هم میخواستم بگم
ولی لطفا در جایی آپلود کنید و لینکش رو بزارید
چون درباره پخش همزمان به علت سرعت پایین دیدنش برای ما سخته

ضمنا ساقی عزیز من دعوتنامه پارسا اسپیس و پرشین گیگ دارم(مکانی برای اپلود کردن) اگر احتیاج شد لب تر کنید

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز مهیار
بله امکان تهیه شراب از توت فرنگی هم هست و تهیه مارتینی هم بچشم.
جهان بکام
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز شهاب
از آنجا که الکل نوعی حلال محسوب میشود و قابلیت جذب بو و طعم شدیدی دارد ، نگهداری هر گونه مشروب الکلی در ظرف پلاستیک باعث جذب بوی پلاستیک خواهد شد.
از آنجا که در ایران تهیه شیشه مشکل و تهیه چوب پنبه مشکل تر است ، راهی نیست بجز استفاده از قرابه یا ظرف گلی لعابدار که از قدیم مرسوم بوده و تا همین چند سال پیش براحتی پیدا میشد ولی بدلایل اقتصادی و مشکلات حمل و نقل و .... امروزه تهیه آنهم امکان ندارد.
میماند همان ظرف پلاستیکی و درپوش پلاستیکی آن.
در مورد تشتک درب شیشه هم همان داستان بالاست ولی ماده پلاستیکی داخل تشتک مقومتی زیادی در مقابل اسید ندارد و کم کم خاصیت خود را از دست میدهد. ولی اگر باز هم چاره نبود ، دیگر خود میدانید.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز ناشناس
آنچه را که شما توضیح داده اید نشانه وجود کنیاک نیست بلکه فقط تولید گاز اکسید کربن است. شراب در طول 4 روز حتی 5% از قند خود را نیز تبدیل به الکل نکرده است ولی در عین حال بدلیل حالت تخمیری و آلودگی به اکسیژن هوا خیلی سریع استحاله میشود و در عین آنکه قند را شکسته و تبدیل به الکل میکند ، در همان زمان آنرا سریعا تبدیل به سرکه میکند (البته بشرطی که آلودگیهای قارچی دیگر پیدا نکند) و متاسفانه آنچه شما تهیه کرده اید شراب نیست.
اگر مایل بودید بار دیگر شراب تهیه کنید ، قبل از شروع بکار با دقت همه ابزار را بازرسی و کنترل کنید. هیچ نکته ای را هم به امید شانس و تصادف نگذارید که طبیعت گاهی روی خوشی نشان نمیدهد.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست ناشناس عزیز
لطف کنید به مقاله آن مراجعه کنید که اطلاعات در آن کامل و بهروز شده است.
http://meysara.blogspot.com/2007/11/blog-post_30.html
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست ناشناس عزیز
سوال جالبی کرده اید. از آنجا که در طول حدود 50 سالی که با مشروب سروکار داشته ام ، بخود و انسان بودنم احترام گذاشته و هرگز نه زیاده روی و نه افراط در نوشیدن مشروب کرده که باعث مستی شود ، لذا پاسخ شما را از زبان مارک تواین میگویم.
" مستی ، احمقانه ترین کاریست که انسان فاقد شخصیت با اعمال آن قصد جلب ترحم و ذلت طلبی از جسم و شخصیت خود را دارد. عجیب آنکه دلقک بودن و مورد تمسخر دیگران قرار گرفتن آنها را خوشحال و ارضا هم میکند"
امید که معنی مستی را درک کرده باشید.
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز امیر
لصف کنید به مقاله زیر رجوع کنید که پاسخ همه سوالات در آن است.
http://meysara.blogspot.com/2007/11/blog-post_30.html
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز تهمتن
1- در دسترس نداشتن چگالی سنج مناسب برای تهیه شراب یا آبجو درست مانند کسی است که با چشم بسته رانندگی میکند. بزبان ساده تر شانس مطلق را تجربه میکند.
2- حقیر متخصص تغذیه و پزشک نیست و برای کسب اطلاعات در این مورد بهتر است با خبره کار تغذیه و پزشک مشاوره شود.
3- به مقاله زیز رجوع کنید.
http://meysara4.blogspot.com/2007/12/blog-post.html
موفق باشید.
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست ناشناس عزیز
متاسفانه دوربین عکاسی و یا فیلمبرداری در اختیار ندارم. هر وقت توانستم از دوستان قرض کنم ، بچشم.
دنیا بکام
ساقی

Anonymous ناشناس said...
ممنون ساقی عزیز از پاسخت

- سریعترین راه برای تهیه مشروب چیه ؟

- یه چیزه دیگه - اینکه شما گفتید هر سه روز یکبار شراب رو الکل سنجی کنیم ممکن تو همین موقع هوا واردش بشه اون موقع میشه سرکه درست میگم ؟

- برای اینکه سرکه نشه حتما تا 10 روز نباید سر ظرف رو باز کرد درست میگم؟

راستی من همونم Cognac رو با CO2 اشتباه گرفتم

ddd

Blogger انتهورا said...
با سلامی مجدد به د د د
1- منظور شما از سریعترین راه تهیه مشروب را اگر درست فهمیده باشم اینست که حداقل زمانی برای تهیه شراب چقدر است؟
در روش طبیعی و برای تهیه شرابی در حد متوسط تقریبا یکماه است.
2- منظور از الکل سنجی همان آبسنجی است که برای تشخیص میزان قند موجود در شراب و سپس محاسبه برای میزان الکل موجود است و در روش تخمیر باز تقریبا همه فرآیند بر اساس شانس و تصادف است.
3- باز هم بستگی به روش تخمیر دارد.
موفق باشید
ساقی

Anonymous ناشناس said...
با سلام مجدد

تا اونجا که من متوجه شدم مثلا میوه ای مثل سیب رو تا 15 روز اصلا نباید بازش کرد و بعد از 15 روز به یک ظرف دیگه انتقالش داد و صبر کرد

آیا برای ساخت Cider میشه از قرص مخمر آبجو استفاده کرد؟

Anonymous ناشناس said...
با درود

ساقی عزیز با اینکه میدانم در مرامت نیست که برای یک جنس یا مارک خاص تبلیغ کنی لطفا این یک بار روی ما را زمین نینداز و با یک پاسخ بله یا خیر قومی را از سردرگمی و دودلی برهان.
آیا آبجو توبورگ سبز برای تهیه آبجو الکل دار مناسب است؟ اگر نیست لطفا نام مارک مناسب را بگو.

ساقی به نور باده بر افروز جام ما

شاد باشی

Anonymous ناشناس said...
عزیز دل سلام.
در مورد ریشه آنجلیکا نوشتید.
من سوالم اینست که ریشه آنجلیکا
آیا به اسم دیگری در ایران عرضه شود؟
به شادی.

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز د د د
بله حداقل 15 روز یا تا زمانی که قفل هوا از فعالیت بیافتد.
مخمر آبجو توانایی زیادی برای تخمیر شراب ندارد و مخمر های آبجو موجود در بازار نیز واقعا مخمر نیستند.
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز مهیار
اگر به مقاله و نظرات متعدد دوستان مراجعه کنید پاسخ من همیشه همین بوده که در زیر میخوانید:
هر ماءالشعیری که دارای مواد نگهدارنده یا طعم دهنده نباشد قابلیت تخمیری دارد و آندسته که مواد اضافی فوق را دارند تخمیر نمیشوند.
در این مورد مارک کارخانه مهم نیست بلکه محتویات شیشه مهم است.
جهان بکام
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز احسان
این گیاه در ایران نیز بنام ریشه آنجلیکا شناخته میشود
Angelica Root
این گیاه در ساکسونی انگلیس بدست میآید و تا آنجا که اطلاعات حقیر اجازه میدهد فقط در انگلیس و هند کاشت و برداشت میشود.
دنیا بکام
ساقی

Anonymous ناشناس said...
دوست عزیز فکری به مغز من خطور کرده که شاید راهنمای دوستان باشد.(اول خودم)

به نظر شما اگر لایه ای نازک از چوب پنبه را بریده و به اندازه در شیشه دراوریم و انوقت با دربهای پیچی یا تشتک شیشه را به خوبی پلمب کنیم به طوری که مشروب فقط با چوب پنبه تماس داشته باشد و لا غیر
آیا به نظر شمااین کار شدنی است؟
میدانم که نظر شما همیشه همین بوده
تجربه تجربه تجربه
خودم همین امروز کار را انجام میدهم

ارادتمند

Anonymous ناشناس said...
با سلام خدمت شما من 3 بطری 1.5 لیتری شراب خرما دارم ودر حال حاضر از ان ها عرق گیری میکنم " هر بار 1.5 لیتر داخل دیگ تقطیر میریزم میخوام بپرسم چقدراز الکل اول تقطیررا باید دور بریزم ؟ ایا نصف50میلی لیتر برای 1.5 لیتر شراب کافیست یا نه.
با تشکر amir

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز شهاب
آنجه شیران را کند رو به مزاج
احتیاج است احتیاج است احتیاج
پیشنهاد جالی است ولی چ.ب پنبه بزرگتر از دهاته شیشه را تهیه کردن نیز مکافاتی دیگر است
موفق باشید
ساقی

Blogger انتهورا said...
با سلام به دوست عزیز امیر
از 1.5 لیتر شراب خرما شاید بتوان 150 سی سی عرق 40% گرفت و دور ریختن 10 سی سی تولید اولیه هر پخت آن کاملا کافیست
موفق باشید
ساقی

Anonymous ناشناس said...
با عرض پوزش از شما ساقی
ایا میتوانید جواب سوالم(1.5 شراب خرما برای تقطیر)را بر حسب میلی لیتر به من بگویید.
من از هر 1.5 لیتر شراب خرما 300 میلی لیتر ودکا 30% درصد گرفته ام
البتی نصف 50 میلی لیتر ان را دور ریختم(اتش زدم)ایا درست است یا نه؟
با تشکر امیر.

Anonymous ناشناس said...
با سلام
ایا میتوان الکل سفید(الکل طبی)موجود در دارو خانه را با اب مخلوت کرد وبا ان ودکا ساخت؟
ایا این الکل خاصیت مست کنندگی را دارد؟
ایا میتوان این الکل رابا اب انگور مخلوت و از ان شراب درست کرد؟
ایا کیفیت شراب طبیعی را دارد؟
در صورت عملی شدن مدت زمان ساخت شراب و ودکا به شدت کاهش مییابد
با تشکر رضا.

Anonymous ناشناس said...
با سلام.
1 سوال دارم چطور باید ماء الشعیر درست کرد و رازک را از کجا باید خرید.
قربانت وحید.

Anonymous ناشناس said...
:Telegram

R_antahoora@