در این مقاله طرز تهیه آبجو خانگی با تصاویر مربوط بصورت گام به گام آمده است. نویسنده را تصور بر آنست که خواننده به واژه های انتهورا آشنایی دارد و یا برای درک هر واژه نا مانوس به فرهنگ واژه ها مراجعه میکند.

تهیه آبجو خانگی به روایت تصویر

پخت حریره:

1 - مواد لازم را تهیه و در آشپزخانه بطور مرتب و آماده در دسترس بگذارید.

2 - اگر دانه های مالت شما شکسته و بلغور نیست بکمک همزن خورد کنید.

3 - کیسه توری حاوی مالت را در 12 لیتر آب بمدت 90 دقیقه با درجه حرارت 160 درجه سانتیگراد بجوشانید تا حریره فراهم شود.

4 - حرارت سنج را در دیگ تهیه حریره قرار دهید تا مداوما حرارت را کنترل کنید.

5 - کیسه را خارج و آنرا فشار دهید (بچلانید) تا تمام مایع آن درون دیگ پخت وارد شود.

6 - سه چهارم رازک و عصاره مالت (اگر در دستور مواد لازم آمده است) را به حریره اضافه کنید و بمدت یکساعت بجوشانید.

7 - در این دستور تهیه از عصاره مالت نیمه غلیظ و پنج گرم رازک با درجه اسیدی 3.9 استفاده شده است. بقیه رازک (یک چهارم باقیمانده) را اضافه و بمدت 15 دقیقه دیگر بجوشانید(رازک مرحله دوم).

8 - بشکه تخمیر اولیه را آماده و با کمک یخ حرارت حریره را سریعا پایین بیاورید. در این روش از یخ هم بعنوان خنک کننده و هم به عنوان اضافه کنده حجم آب حریره استفاده شده است.

9 - خنک کردن سریع حریره بسیار مهم است و باید بکمک یخ کار را آسان کرده و درجه حرارت را پایین آورد تا عملکرد مخمر از بین نرفته و باکتریهای هوازی فرصت ورود به حریره را نداشته باشند.

10 - حریره داغ و جوشیده را در ظرف تخمیر اولیه حاوی یخ بریزید.

11 - حجم بشکه تخمیر را تا بیست لیتر از آب پر کنید.

12 - مخمر را روی سطح مایع درون بشکه تخمیر ریخته و به آرامی هم بزنید تا کاملا مخلوط شود.

13 - درب بشکه تخمیر را بسته و قفل هوا را نصب کنید.

حال به مخمر فرصت کافی بدهید تا فرآیند تخمیر کامل را در شیشه به انجام برساند.

شیشه کردن:

14 - قفل هوا را جدا کرده و درب بشکه را بآرامی باز کنید و روی سطحی بالاتر از زمین قرار دهید.

15 - لوله سیفون را به کمک میله هدایت سیفون به داخل بشکه تخمیر وارد نمایید.

16 - با مکیدن سر دیگر لوله سیفون ، آبجو نیمه تخمیر را به بشکه تمیز دوم هدایت کنید.

17 - بگذارید تا محتویات بشکه اول به آرامی وارد بشکه دوم شود.

18 - شیرینی زنی کنید. شکر یا عسل را به محتویات بشکه دوم اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا حل شود. بشکه دوم را در جای بلند تر از سطح زمین قرار دهید.

19 - لوله سیفون را وارد بشکه کرده و بکمک آن شیشه های تمیز و آماده را تا لبه آن پر کنید.

20 - .... بالاخره شیشه ها را تشتک بزنید.

برای نتیجه گیری خوب از هنرتان تا دو هفته صبر کنید.

نوش جان

7 Comments:
Anonymous ناشناس said...
salam ma bache shirazim
kheili nokaretam saghi
ma har shab be yade saghi mastim taleb shodam ye bar bishinim birizim saresh koja mitoonam bebinamet????

Anonymous ناشناس said...
سلام ساقی عزیز
فیلم شما را نتونستم ببینم چرا؟

Anonymous ناشناس said...
Chera karo sakht mikondid azizam? Ye delester mikhari age jever ya bavaria bashe behtare toosh 1/3 livan shekar hal mikoni. Bad 3 geram mokhamer dar nesfe livan abe garm hal mikoni va be mahloole ghabl ezafe mikoni.hala mirizish too botri be tori ke por nashe daresho mohkam mibandi. Bad az se rooz roozi 2 bar aroom daresho baz mikoni ta gazesh kharej beshe 21 rooz edame midg va hala abjo amade hast!

Anonymous ناشناس said...
salam
age mishe rajebe martini va khosiasetesh va tamesh bishtar tozih bedin
rajebe serv kardanesham age tozih bedin mamnun misham

Anonymous رضا said...
در مرحله اول مگر گرمای اب داخل ظرف از 100 درجه بیشتر میتونه باشه؟

Anonymous ناشناس said...
سلام.
محصول نهایی کدر هستش و ناخالصی داره. با فیلتر کربن اکتیو می شه صافش کرد؟

دما جهت دانه مالت نباید از ۶۸ درجه بالا بره فکر کنم اشتباه تایپ کردید