این روش شاید ساده ترین تهیه آبجو لاگر باشد زیرا تهیه مواد اولیه آن نسبتا آسان است!
مواد اولیه:
مالت کمرنگ = 2.720 کیلو
مالت کریستال = 450 گرم
رازک یک = 28 گرم
رازک دو = 14 گرم
رازک سه = 20 گرم
وزن مخصوص اولیه = 1.045
درجه حرارت تخمیر = 10 تا 18 درجه سانتیگراد
مخمر = یک بسته *
(White Labs WLP840 American Pilsner Lager) برای درجه حرارت 13-10 سانتیگراد
یا (W Yeast 2112 California Lager) برای درجه حرارت 18-15 سانتیگراد
دفتر یادداشت و مراجعه به جدول انتهورا ( آبجو سازی و کربنیزه)
طرز تهیه:
الف- در دیگ کوچکی 3 تا 5 لیتر آب را به 65 درجه برسانید (حباب در کف دیگ تشکیل میشود) دیگ را از روی شعله بردارید.
ب- مالت کریستال را که درون کیسه توری ریخته و بمدت 20 تا 30 دقیقه درون دیگ گذاشته و بگذارید خیس بخورد (دم کنید).
پ- دیگ پخت دوم (حدود 20 لیتری) را تا نیمه آب کرده روی شعله حرارت بگذارید.
ت- زمانی که جبابهای کف دیگ شروع به بالا آمدن کردند، حرارت را قطع کنید و مالت کمرنگ را اضافه کرده و هم بزنید.
ث- محتویات دیگ کوچک (مالت ویژه مرحله الف) را پس از حدود نیمساعت خیس خوردن با کمک قیف بزرگ روی دهانه دیگ اصلی گذاشته مایع را از صافی گذرانده و درون آن بریزید.
ج- کمی آب گرم روی دانه ها بریزید تا کاملا عصاره ها خارج و به دیگ پخت اصلی وارد شود.
چ- شعله زیر دیگ را روشن و بمرحله جوش برسانید. مواظب باشید حریره سَر نرود (ری نکند).
ح- زمانی که حریره از کف کردن ایستاد ، رازک یک را اضافه کنید.
خ- بشکه تخمیر، صافی، قفل هوا و درب بشکه تخمیر را استریل کنید.
د- جوشاندن را تا 45 دقیقه دیگر ادامه دهید و آنگاه رازک دو را بمدن 15 دقیقه و در دقایق پایانی رازک سه را اضافه کنید.
ذ- دیگ را از روی حرارت برداشته درون حمامی از آبسرد قرار دهید تا حرارت آن بجایی برسد که گرمای زیادی روی بدنه خارجی دیگ حس نکنید.
ر- حریره را درون بشکه تخمیر ریخته و به آن آنقدر آب سرد اضافه کنید تا حجم آن به بیست و دو لیتر برسد.
ز- وقتی حرارت به 24 درجه رسید، مخمر را اضافه کنید.
ژ- درب بشکه تخمیر را ببندید.
س- در درجه حرارت متناسب با انتخاب نوع مخمر* بگذارید تا عمل تخمیر انجام شود. قفل تخمیر (لوله تخمیر) را نصب کنید تا کف حاصل از تخمیر خارج شود.
بعد از حدود سه روز این فعل و انفعال کاهش یافته و میتوان (قفل تخمیر) را برداشت و بجای آن قفل هوا را روی دهانه بشکه نصب نمود از این مرحله فقط گاز اکسید کربن خارج میشود و میتوان عبور آنرا با خروج حباب ها از درون قفل هوا مشاهده نمود.
پس از نصب قفل هوا لازم است بین 5 تا 14 روز (بستگی به حرارت محیط و سایر شرایط متغیر دارد) صبر نمود تا مخمر عمل خود را به پایان برساند. هنگامی که عبور گاز از قفل تخمیر مشاهده نشد (توقف تخمیر) ، آبجو آماده شیشه شدن است.
آبجو را سنجش کنید تا مطمئن شوید دوران تخمیر پایان یافته است. حال زمان شیشه کردن آبجو فرا رسیده است.
برچسبها: آبجو
منظور از مخمر یک بسته یعنی چند گرم؟
آیا میشه از مخمر نانوایی هم استفاده کرد؟اگر میشه لطفا زودتر
جواب بدید چون در حال درست کردن هستم
مرسی